Aprovació de la Llei de l’Horta a les Corts Valencianes

Maria Josep Amigó celebra l’aprovació de la Llei, AVA-ASAJA lamenta que s’aprove, tal com asseguren, sense pressupost i sense oferir garanties als agricultors i La Unió destaca que és un bon punt de partida

La Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha celebrat l’aprovació de la Llei de l’Horta Valenciana, després que les Corts Valencianes, hagen donat llum verda, aquest dijous, a la normativa que recull el Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València.

Amigó ha assegurat que aquesta normativa, una vegada entre en vigor, afavorirà el procés d’ordenació, recuperació, protecció i dinamització de l’Horta de València, determinant per al progrés econòmic, millorar la qualitat de vida de la ciutadania i la gestió sostenible de l’àrea metropolitana.

Per altra banda, des de l’Associació Valenciana d’Agricultors asseguren que aquesta llei, aprovada a les Corts Valencianes, sí que recull alguns dels canvis reclamats per l’Associació però, destaquen, continua sense oferir garanties suficients als productors agraris. A més, reivindiquen que segueix sense resoldre incògnites en aspectes bàsics pel que fa a la gestió de les explotacions.

Des de l’Associació també lamenten que el text legislatiu s’aprove sense pressupost. El president d’AVA, Cristobal Aguado, ha destacat que en l’elaboració d’aquesta llei ha faltat consens i que s’hagués pogut dur a terme d’una altra manera, amb més temps, amb més reflexió i sobretot amb més consens social i polític.

En canvi, La Unió de Llauradors considera que aquesta llei, és un bon punt de partida per a garantir una activitat agrària professional i rendible amb els llauradors. A més, asseguren que conté la major part de les aportacions efectuades per a aquesta

Organització Agrària des que el projecte de llei va entrar en la cambra autonòmica per a la seua tramitació i que se sumen a les ja realitzades en els tràmits previs.

Deixa el teu comentari