Arts, arquitectura i història: ‘Entre Comarques 2015’ et descobreix els tresors de CORBERA i BENIMODO

        El programa turístic de rutes guiades per la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Vall d’Albaida et proposa, dissabte, un viatge en el temps per Corbera i et descobreix, diumenge, Benimodo, casa d’artistes com el pintor Rafael Armengol o el poeta Vicent Andrés Estellés.

  • El programa ofereix visita guiada + degustació per només 3€
  • Pròxima convocatòria: AIELO DE MALFERIT i OTOS (14 i 15 de març)

Tens pla per a este cap de setmana? La Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida et proposem un! Per segon any consecutiu el programa ‘Entre Comarques’ t’ofereix una llista de visites guiades perquè descobreixes el patrimoni històric, natural i cultural dels nostres municipis.

Entre Comarques’ 2015 visita este cap de setmana Corbera i Benimodo.

Dissabte et proposem un viatge en el temps, des dels vestigis de l’època romana al modernisme del segle XX, a través de la rica arquitectura de Corbera i l’inesgotable coneixement de l’historiador Miquel Gómez Sahuquillo.

Diumenge, et sorprendrem amb la potència artística de Benimodo, localitat d’origen del pintor Rafael Armengol i segona residència del poeta Vicent Andrés Estellés. A més,  et convidarem a l’espectacle de dansa ‘Endánzate 2015’. T’ho vas a perdre?

Cada visita guiada té un preu de 3€ per persona i dona dret a una degustació gastronòmica al final del recorregut.

Dissabte 07 de març: Corbera (Ribera Baixa)

Corbera_CASTELL 2Inici: 10:30h del matí a la porta de l’ajuntament de Corbera.

Visitarem l’Església dels Sants Vicents, que va ser construïda entre 1940 i 1953 substituint l’anterior, de 1596. Allí es venera a la Mare de Déu del Castell, imatge del romànic tardà. Es farà un recorregut pel barri històric i les seus cases d’estil modernista d’inici del segle XX. A més, es podrà visitar L’Ermita del Santíssim Crist, construïda en el segle XIX, de façana barroca i planta de creu grega.

A continuació ens dirigirem cap al castell, el monument més important de la localitat. El seu origen cal trobar-ho en l’època romana. No obstant això, la fortalesa, construïda probablement sobre fonamentacions anteriors, és un clar exemple de fortificació islàmica, encara que reformada en època cristiana. En els seus orígens posseïa un gran valor estratègic, a causa de la seua situació elevada sobre el conjunt del territori. Es diu d’ell que va ser refugi del rei musulmà quan va ser derrotat pel Cid Campeador prop de València.

La visita estarà guiada per l’historiador local Miquel Gómez Sahuquillo.

El recorregut finalitzarà amb la degustació d’unes tapes típiques en el Bar El Musical.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

Diumenge 08 de març: Benimodo (Ribera Alta)

BENIMODO_casa culturaInici: 10:30h, a la porta de l’ajuntament de Benimodo.

Municipi artístic per excel·lència; localitat d’origen i residència del pintor Rafael Armengol i en la què estiuejava el poeta Vicent Andrés Estellés.

En l’itinerari guiat es podrà visitar el casc antic, els edificis d’interès, l’ajuntament, l’església, les fonts i la Casade la Cultura.

La ruta finalitzarà amb una degustació gastronòmica per a tots els assistents.

A més, els assistents podran assistir gratuïtament a les 19’00 hores en l’auditori de la Casa de la Cultura de Benimodo, a l’espectacle de ball ‘Endanzate 2015’ de la companyia Pampamdansa.

Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

PROJECTE ENTRE COMARQUES 2015 > del 7 de febrer al 14 de juny de 2015

Link del programa Entre Comarques 2015:                                     http://goo.gl/hlJFHh

Link del formulari d’inscripció Entre Comarques 2015:                  http://goo.gl/zJaiT4

Entre Comarques 2015 és una iniciativa de l’entitat de promoció turística comarcal Ribera Turisme amb la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida,  la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa, la col·laboració dels municipis i el patrocini del patronat de turisme València Terra i Mar de la Diputació de València.

El programa compleix dos anys amb l’objectiu de donar a conéixer, mitjançant rutes guiades, el patrimoni històric, artístic i cultural de les comarques participants. Una oportunitat, a més, per a vertebrar i consolidar lligams entre els seus municipis a la província de València.

CASTELL 1El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, entitat de la qual depén Ribera Turisme, Cristòbal García Santafilomena, ha destacat que: “el programa ‘Entre Comarques’ és una fórmula amena i divertida d’explorar el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic dels nostres municipis”. “Molts es meravellen al descobrir el potencial turístic dels nostres territoris i la bellesa d’un passat que desconeixien”, assegura.

La setmana passada coneguérem Montroi i Sumacàrcer.

Dissabte passat ‘Entre Comarques’ va acompanyar els visitants per la Ruta de la Mel de Montroi, amb ajuda dels apicultors més savis del municipi. A més, recorreguérem el nucli urbà del municipi, on divisàrem la Torre-Castell, la Font del progrés i, visitàrem el Museu Valencià de la Mel, on coneguérem tot el procés de producció i comercialització del fruit més preuat de les abelles.

Corbera_PLAÇADiumenge mostràrem el llegat dels Comtes d’Orgaz a Sumacàrcer. Visitàrem el seu Palau del segle XV, totalment rehabilitat després de la pantanada de 1982, l’Església barroca del segle XVIII, la capella del Santíssim de Sumacàrcer i la cripta dels descendents dels Comtes.

A més, visitàrem el Cementeri Parroquial, d’estil modernista i l’Ermita del Calvari (XVIII) per a delectar-nos, finalment, als afores del poble, amb algunes de les vistes més espectaculars del riu Xúquer i la vall Farta.

Peu

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari