Benifaió rendix homenatge a la ‘senyera’ en la festivitat del ‘9 d’octubre’

Benifaió, 09 d’octubre del 2015.- Benifaió va rendir un any més homenatge a la senyera en els actes oficials del 9 d’octubre. Un gran nombre de veïns van presenciar els actes organitzats per l’Ajuntament de Benifaió per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Cap a les 11:15 h la “reial senyera” va descendir des del balcó del consistori per a ser arreplegada pel portador, distinció que enguany ha recaigut en el regidor socialista Andrés Blázquez.

Al so de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana i finalitzant amb l’Himne d’Espanya en la seua versió curta, interpretats pels músics de la Societat Artístic Musical de Benifaió, la ‘senyera’ arribava fins al portador ambientada per 21 salves per a dirigir-se immediatament a l’església parroquial on un “Te Deum” a càrrec del cor parroquial rendia honors a la bandera.

Després de l’acte religiós ha tingut lloc la processó cívica presidida per la corporació municipal amb l’alcaldessa Marta Ortiz al front. Junt amb la multitud de veïns que formaven part de la comitiva, la ‘senyera’ ha sigut trasllada fins a la confluència dels carrers Cavallers i la Creu on un xicotet monòlit assenyala el lloc per on va passar el rei Jaume I en la seua conquista per València. En este punt, i com ja és tradicional en este dia, l’alcaldessa de Benifaió i el primer tinent d’alcalde Xavier Martínez han dipositat una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge cap al rei Jaume I. Durant la processó els veïns han disfrutat amb les danses valencianes oferides pel grup ‘Benifaió en dansa’ i l’actuació de la Muixeranga “Els negrets de l’Alcúdia”

En el seu discurs oficial, l’alcaldessa de Benifaió va destacar que “el 9 d’octubre també volem que siga, a més d’una festa, un dia reivindicatiu. Fa uns dies hem arribat a un acord històric en les Corts Valencianes per a reclamar un millor finançament ja que l’actual ens discrimina respecte a la resta de comunitat autònomes”.
Després del discurs oficial, polítics i veïns han acompanyat a la “reial senyera” fins al balcó per, amb aplaudiments, presenciar la “pujà” oficial de la bandera fins al consistori ambientada junt a les 21 salves.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari