La Biblioteca Valenciana celebra la XII Jornada de Portes Obertes el 29 de setembre

El monestir de Sant Miquel dels Reis celebra la seua jornada de portes obertes el pròxim dia 29 de setembre, festivitat de Sant Miquel i el dia que es pot contemplar el raig de sol que es filtra per la finestra i il·lumina a la cripta de l’església el lloc on reposen les restes de la virreina de València Germana de Foix.

Els visitants que vulguen contemplar el raig que només es veu una vegada a l’any, han de matinar perquè és al voltant de les 9.30 hores quan es produeix aquesta coincidència.

Durant el matí del dissabte el monestir romandrà obert perquè puga ser visitat. L’edifici és un bé d’interés cultural representatiu del renaixement valencià. Sobre un monestir cistercenc, el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, i la seua dona Germana de Foix, va manar construir el monestir tal com hui el coneixem en 1546.

L’edifici ha tingut uso diferents, entre aquestes el de presó, però des de l’any 2000 és la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i conté més d’un milió de documents d’autors valencians i obres produïdes al territori valencià o de temàtica relacionada amb la cultura valenciana.

Els visitants que hagen fet una reserva prèvia podran endinsar-se en els depòsits de fons documentals que habitualment romanen tancats al públic. El personal tècnic de la Biblioteca Valenciana explicarà el treball que s’hi realitza.

Paral·lelament, hi haurà visites guiades pel monestir a les 12.00 hores i a les 13.00 hores amb un guia cultural que mostrarà el claustre sud, l’església de Sant Miquel i la cripta.

També es podran visitar les dues exposicions que estan obertes: ‘L’estiu valencià’ que recull la prova gràfica de com passaven els valencians els mesos d’estiu i ‘Créixer llegint’ que mostra materials amb els quals s’ensenya a llegir des del segle XVIII fins als nostres dies.

A més de la jornada de portes obertes, el monestir de Sant Miquel dels Reis es pot visitar de manera totalment gratuïta els dissabtes i diumenges a les 12.00 hores i a les 13.00 hores sense que calga reserva prèvia.

Deixa el teu comentari