El billarista Raül Cuenca escriu el seu nom en lletres d’or a la història de Sueca

El jove billarista local, que acumula un extens repertori de títols nacionals i internacionals al seu currículum, ha rebut la Medalla d’Or de la Ciutat de Sueca este divendres

Sueca, 30/10/2017.L’Ajuntament de Sueca ha concedit este divendres la Medalla d’Or de la Ciutat al billarista suecà Raül Cuenca Monrabal. El jove pluricampió, de 37 anys d’edat, ha vist reconeguda la seua brillant trajectòria billarística amb la major distinció que el consistori pot atorgar als seus conciutadans en un emotiu acte, envoltat dels seus amics i familiars més pròxims i dels companys del Club Billar Sueca, que presideix actualment.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, va lloar la trajectòria de Cuenca i més enllà dels èxits assolits en la seua carrera esportiva, va voler destacar també “l’extraordinària” qualitat humana del billarista. “Ens enorgullim de tenir entre nosaltres una llegenda viva del billar. Cert és que ens hem acostumat als teus triomfs, però això no era motiu suficient per perdre de vista la importància que tenen els teus èxits, tant a títol personal, com a títol col·lectiu, per al teu club i també per al teu poble. Esperem que este siga el millor talismà per a la continuïtat de la teua carrera en plena projecció” va pronunciar Tamarit.

En la mateixa línia, el regidor d’Esports, Vicent Baldoví, qui va estar l’encarregat de conduir l’acte, va assenyalar que esta distinció transcendia l’àmbit esportiu i professional. “És el reconeixement també a la persona, a Raül, a banda de l’extraordinari billarista, una persona humil, treballadora i entregada” va afegir.

Baldoví va voler remuntar-se als seus inicis per reconéixer la importància de l’esport de base: “Darrere de Raül hi ha una història preciosa. És la història d’un xiquet de només deu anys que descobreix per casualitat el billar i s’apassiona per este esport. La història d’un xiquet que s’apunta a un club local, que persevera en els seus entrenaments i arriba al més alt”.

El regidor Joan Carles Vázquez, fill de Faustino Vázquez, un dels fundadors del club, va estar l’encarregat de llegir la lloança a Cuenca. Vázquez va fer un repàs a la història del Club Billar Sueca, que també és en certa mesura la història de Raül, i va fer alhora un recorregut ràpid per la jove però dilatada i gloriosa carrera del protagonista de la nit, tot reconeixent que només pel seu esforç era digne d’esta prestigiosa distinció.

Les sorpreses van estar a càrrec dels seus companys del Club Billar Sueca. Juanjo Miragall, membre també del club local, va dedicar-li unes emotives paraules a l’homenatjat en nom de tot el col·lectiu, destacant sobretot la seua fidelitat al club que ara encapçala. El seu club va voler sorprendre’l, a més, amb diferents obsequis i un vídeo que resumeix alguns dels seus moments més simbòlics al tapis i que reuneix dedicatòries i felicitacions, també, de companys que no pogueren acompanyar-lo en este dia.

L’homenatjat va ser l’últim en prendre la paraula. Raül, que va emocionar-se des del primer minut, va pronunciar un discurs ple d’agraïments dedicats a la família i les persones que van introduir-lo al Billar, els companys del club, l’Ajuntament de Sueca o els patrocinadors, entre d’altres, per l’estima i el suport que li han demostrat sempre.

Raül va mostrar-se especialment satisfet, en la seua intervenció, pel reconeixement que esta distinció suposa també per al billar. El jove va qualificar com “un acte de valentia” el fet que el consistori suecà recolzara d’una manera tan decidida i pública un esport minoritari com és el billar, “en un món de futbol” i de masses.

Cuenca acumula al seu palmarés, actualment, 23 títols nacionals. La seua carrera, que va començar i que entrena dia a dia des de Sueca, és ja reconeguda en el panorama internacional de billar amb diferents podis europeus i amb l’últim títol aconseguit, de tacada, de campió d’Europa de Billar al Quadre 71/2. Raül ocupa, a més, el primer lloc del rànquing nacional en la modalitat de jocs de sèrie, una posició que ha revalidat en les últimes temporades, i en les últimes quatre s’ha posicionat també entre el número 10 i el 15 al rànquing nacional en la modalitat de billar a tres bandes.

Deixa el teu comentari