Carcaixent inicia les obres dels dos nous centres de dia i rehabilitació amb ajuda de la Diputació

Es tracta d’un centre de dia i un Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS) que oferiran quasi un centenar de places per a pacients amb malaltia mental

Està previst que les obres, amb un pressupost de 800.000 euros, comencen a l’abril i acaben a la fi d’enguany

01/03/2018. Carcaixent iniciarà en la pròxima primavera la construcció del nou centre de dia i el Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS). Un doble projecte en el qual participa la Diputació de València amb una inversió de 800.000 euros.

L’Ajuntament de Carcaixent i la Fundació Manantial, empresa adjudicatària de l’obra, ja han signat el contracte de concessió de serveis i construcció dels centres, en presència de la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. La Fundació Manantial és una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció integral de les persones amb trastorns mentals greus i amb experiència en la gestió de centres com aquests.

En l’acte de la signatura, a més de la diputada, han participat l’alcalde, Paco Salom, la regidora de Benestar Social i Igualtat, Teresa Oliver, i el president de la Fundació, Francisco Sardina. En paraules de Mercedes Berenguer “és satisfactori veure com els projectes es van engegant; sobretot iniciatives com aquesta que milloren la qualitat de vida de tantes persones”.

En el cas del centre de dia, que tindrà 20 places, es duran a terme programes d’activitat en el temps lliure i de recuperació funcional. Pel que fa al Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), que comptarà amb 70 places, s’oferiran serveis específics orientats, sobretot, al món laboral. En total, es donarà cobertura a quasi un centenar de persones.

El pressupost del projecte és d’1.599.261,31 euros. Els fons municipals completaran els 800.000 euros que aporta la corporació provincial i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es farà càrrec de la gestió. Les obres, tal com ve fixat en el contracte, hauran d’estar finalitzades abans que acabe 2018.

Per a la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “fer realitat aquests projectes és fer un pas més en el suport a aquestes persones que pateixen una malaltia mental, en molts casos greu, així com a les seues famílies, que suporten encara l’exclusió social i l’estigma d’una part de la societat”.

Deixa el teu comentari