Càrcer recupera una fiança de 87.000 € per les obres frustrades en Aldea Mayor

Les gestions desenvolupades per l’Ajuntament de Càrcer que dirigeix Josep Botella han permès recuperar una fiança per valor de 87.000 euros que l’empresa constructora de la urbanització Aldea Mayor va establir per una ampliació del projecte, abans que tot el pla urbanístic s’enfonsara fa aproximadament una dècada.

Després d’anys de litigis judicials, el consistori va decidir posar l’assumpte en mans d’un assessor privat ja que els tècnics de la Diputació de València havien donat el cas per perdut. Han sigut estes darreres gestions les que ha aconseguit recuperar aquesta quantitat, feta efectiva per la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), més coneguda com a “banco malo”.

“L’empresa va entrar en concurs de creditors i la recuperació de la fiança va quedar paralitzada. Es donava per perduda per la Diputació des de fa un any. L’ajuntament va cercar assessoria externa per a intentar obrir un nou litigi i recuperar la quantitat. Van establir recurs i recentment es va recuperar els diners” argumenta l’alcalde.

L’empresa constructora de la urbanització que es dissenyava en el terme municipal de Càrcer va voler ampliar l’àrea residencial i es va establir una fiança de 87.000 euros per al cas que no s’executara l’obra, com finalment va succeir. A la urbanització existeixen 120.000 metres quadrats totalment degradats. Estava previst construir més de cent habitatges. Unes poques es van concloure, encara que amb la crisi la resta van quedar a mig fer i amb el temps han sigut saquejades. Els tècnics de l’ajuntament van calcular al principi de l’actual legislatura que els saquejos havien provocat danys per valor de 200.000 euros.

Deixa el teu comentari