Els CdT impartiran cursos de gastronomia mediterrània i serveis de restaurant amb titulació universitària

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha presentat els nous cursos d’especialització en cuina i gastronomia mediterrània i serveis de restaurant que impartirà la xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana i que, per primera vegada ,comptaran amb una titulació avalada per la Universitat.

En concret, els nous cursos d’especialització estan avalats per la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de València i la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Colomer, que ha presentat aquesta novetat al costat de la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha ressaltat que “des de Turisme Comunitat Valenciana reafirmem la nostra aliança amb les universitats a través de diferents projectes, com aquests nous cursos d’especialització que s’impartiran en la xarxa de CdT”.

Francesc Colomer ha assenyalat que “els CdT són una història d’èxit a la Comunitat de formació i qualificació turística, però hem de seguir treballant per a innovar i millorar aquesta formació” i ha explicat que “l’aliança de la nostra Xarxa de CdT amb les universitats en matèria turística mostra la nostra embranzida cap a l’excel·lència”.

Colomer ha explicat que “es tracta d’un programa pilot, totalment gratuït per a l’alumnat, que s’inicia a l’octubre fins a desembre, amb una durada de 250 hores i on participen les universitats” i ha afegit que aquests cursos “són el preàmbul d’un curs més sòlid i complet que s’impartirà en 2019 d’1.000 hores de durada”.

Aquests cursos seran impartits per professors de les universitats participants que assumiran les matèries troncals, al costat dels propis formadors de la Xarxa CdT. D’aquesta manera, es crea un mètode innovador de formació en hostaleria, unint la docència universitària i formadors experts de la Xarxa CdT per a cada mòdul temàtic del curs.

Francesc Colomer ha destacat que “amb aquesta fusió pretenem que cada estudiant aprenga, madure i avanç en la seua formació i la seua especialització en cuina i sala”.

Signatura de conveni amb la UV

Els cursos d’especialització en cuina i gastronomia mediterrània i serveis de restaurant avalats per la Universitat de València s’emmarquen dins del conveni de col·laboració que han subscrit Turisme Comunitat Valenciana i la UV per al foment en la recerca i innovació en el sector turístic.

Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana col·labora econòmicament amb 110.000 euros per a diferents actuacions, durant 2018, relacionades amb projectes de recerca i innovació en benefici del sector turístic valencià relacionats amb la riquesa i la varietat paisatgística.

Colomer ha desatacado que “després de tres anys amb el nostre relat turístic, hem consolidat la nostra relació amb la Universitat de València”. En aquesta línia, ha recordat que “gràcies a la nostra col·laboració amb la Universitat de València, el paisatge ha quedat consagrat en una nova narrativa turística en la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat”.

A través d’aquest acord es pretén ampliar l’anàlisi dels recursos paisatgístics i analitzar la seua potencialitat turística, a més d’una configuració entorn dels paisatges valencians, de nous productes turístics, a més de la promoció i comercialització de productes turístics de base paisatgística.

Així, la Universitat de València es compromet a contribuir a la generació d’un cos de recerca lligat a la Xarxa de Recerca en Turisme de la Comunitat Valenciana així com a participar, a sol·licitud de Turisme, en les jornades tècniques, taules de treball, seminaris, o congressos científics, que aquesta organitze o promoga per a l’execució de les activitats relacionades amb l’objecte de cada conveni i a difondre els resultats finals que d’aquests s’obtinguen.

Aquest conveni s’inclou dins de la línia de col·laboració que Turisme ha engegat amb les universitats de la Comunitat Valenciana per al foment de recerca en innovació, línia que inclou altres quatre convenis a subscriure també enguany (amb la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, Florida Universitària i la Universitat d’Alacant), aconseguint en el seu conjunt els 500.000 euros d’inversió a favor de la generació de coneixement turístic.

Deixa el teu comentari