Centenars de persones clamen per una Albufera i un Xúquer viu al Palmar

Demanen un canvi en el Pla de Conca que dote a l’Albufera de aigua del Xúquer en quantitat i qualitat.

Important presència de la societat civil valenciana en la manifestació
Al voltant de 500 persones han participat en la manifestació de la Mesa pel Xúquer i la plataforma Albufera Viva, recolzada per Xúquer Viu i la Federació Valenciana de Vela Llatina.
La concentració s’ha iniciat en el Port del Palmar on s’havien desplaçat una dotzena d’embarcacions de vela llatina que han desplegat les veles al començament de la manifestació.

3 IMG_4694-1024x682La manifestació anava presidida per una gran pancarta amb el lema de “L’Albufera necessita aigua del Xúquer. Volem l’Albufera Viva” que portaven els representants de les quatre organitzacions convocants: Xúquer Viu, Albufera Viva, Mesa pel Xúquer i Federació Valenciana de Vela Llatina. En la pancarta de capçalera també estaven José Pascual Fortea, president del regants de Sueca, al que acompanyava la seua Junta, Eva Grimaltos presidenta de la FAPA Valencia, Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana o Josep Grau de la Unió de Llauradors. També s’han unit a la manifestació La Ribera en Bici, CCOO, UGT, Intersindical Valenciana, Acció Ecologista Agró, SEO/Birdlife, AEMS-Ríos con Vida i altres representants de distintses organitzacions.
La segona pancarta amb el lema “Pel Xúquer i l’Albufera” era portada entre altres per representants polítics del PSPV, Compromís i Esquerra Unida. Així han assistir regidors de la Ribera del PSPV i de Compromís, l’alcalde de Corbera Jordi Vicedo, els regidors de València Joan Ribó de Compromís i Isabel Dolz del PSOE, el coordinador d’EUPV de la Ribera Baixa, Felip Hernandis, així com el diputat Joan Baldoví o l’eurodiputat Jordi Sebastià.
Els manifestos han sigut llegits per Josep Chaqués president de la Federació Valenciana de Vela Llatina, Mario Jiménez de SEO/Birdlife, Graciela Ferrer, secretària de Xúquer Viu i Carmen Serrano, veïna del Palmar en nom de la plataforma Albufera Viva.
L’objectiu de la manifestació ha sigut denunciar la situació en la queda l’Albufera després del Pla de Conca i exigir que s’adopten mesures per que a l’Albufera arribe aigua en quantitat i de qualitat. En aquest sentit és inacceptable que es fixe el 2027, dins de 13 anys, assolir un bon estat ecològic, i es demanen actuacions urgents.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari