El ciclista Almussafeny Eric Valiente participa en el Tour de Mevlana, a Turquia

El jove, que va aconseguir la dotzena posició en la categoria UCI 2.2, es va quedar a tan sols 3 segons del ‘top ten’

L’última setmana de juny també va participar en el Campionat d’Espanya disputat a Castelló, on va quedar en el 46é lloc

Almussafes, a 6 de juliol de 2018. Eric Valiente, el ciclista almussafeny que corre en la categoria UCI 2.2, va aconseguir el passat 21 de juny la dotzena posició, quedant-se a tan sols tres segons del ‘top ten’, en el Tour de Mevlana que es va celebrar en la ciutat turca de Konya. Només tres dies després, el 24 de juny, va participar en el Campionat d’Espanya que es va disputar a Castelló, un esdeveniment que para ell constitueix “un somni complit”, per competir “a casa” i enfrontar-se a corredors que “estaven ultimant la seua preparació per al Tour de França”. Al setembre es traslladarà a Xina per a disputar el Tour de Poyang Lake.

L’última quinzena de juny va ser molt intensa per al ciclista almussafeny Eric Valiente. El jove, que prossegueix amb el seu calendari de compromisos professionals per tot el món, va recalar del 18 al 21 d’aquest mes en la ciutat de Konya, a Turquia, on va disputar el Tour de Mevlana. Després de quatre dies de competició, va aconseguir la dotzena posició en la categoria UCI 2.2.

“Va ser una llàstima quedar-me a tan sols tres segons del ‘top ten’, però l’escassetat d’etapes selectives i el pròleg inicial van condicionar la classificació general”, destaca l’esportista.

A la seua arribada a Espanya, i sense quasi temps per a desfer la maleta, Valiente havia de posar rumb a un nou repte professional, la seua participació en el Campionat d’Espanya disputat a Castelló, una prova que es va desenvolupar el diumenge 24 de juny i en la qual va haver de competir amb contrincants de primer nivell, una cosa que qualifica de “somni complit”.

L’almussafeny, que va signar una quaranta-sisena plaça, assegura que per a ell va ser “una gran experiència, malgrat no arribar en les millors condicions físiques a causa de la tornada a casa des de Turquia”. “Valore positivament el resultat, tenint en compte que els primers classificats estaven ultimant la seua preparació per al Tour de França”, destaca.

Després d’aquestes dues importants cites, ara toca un xicotet descans vacacional, en el qual continuarà preparant-se para les seues pròximes carreres. Al setembre tornarà a la càrrega en el Tour de Poyang Lake de Xina, precisament la carrera que li va obrir les portes del professionalisme i del que guarda “molt bons records”.