El Club de Lectura d’Almussafes rep la visita de l’escriptor Urbà Lozano

La cita, oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc demà 22 de febrer a les 20 hores en la Biblioteca Pública Municipal de la localitat

L’autor de “Vindrà la mort i tindrà els teus ulls”, natural de la localitat d’Alginet, conversarà amb els amants de la literatura sobre la seua trajectòria

Almussafes, a 21 de febrer de 2018. Demà, dijous 22 de febrer, l’escriptor valencià Urbà Lozano visitarà el Club de Lectura que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes celebra tots els mesos en la Biblioteca Pública Municipal de la localitat. Al costat dels membres del club i de totes aquelles persones que vulguen acompanyar a l’autor durant la trobada, comentarà les motivacions que li van portar a escriure ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’, obra amb la qual va aconseguir el Premi Enric Valor en 2016. La regidora de Cultura, Teresa Iborra, anima a tota la població a participar en aquesta iniciativa.

Un dels grans al·licients del Club de Lectura impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes fa al voltant de tres anys és, sens dubte, la presència dels autors d’algunes de les obres que els assistents a la iniciativa trien per a cadascuna de les sessions celebrades, que es desenvolupen els últims dijous de cada mes en la Biblioteca Pública Municipal de la localitat.

La pròxima visita que rebran els membres inscrits en el club és la de l’escriptor valencià Urbà Lozano, autor de l’obra ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’. El filòleg serà el convidat de la sessió programada per a demà dijous 22 de febrer a les 20 hores. Tal com marca la dinàmica d’aquestes tertúlies culturals, durant l’últim mes els membres del club han pogut llegir l’obra per a poder comentar-la amb Lozano gràcies a la cessió dels exemplars per part del consistori municipal.

En aqueixa ocasió, atès que es rebrà la visita de l’autor, la sessió està oberta a tot el públic i no solament als membres del club. De fet, la regidora de Cultura, Teresa Iborra, anima a tota la ciutadania a acompanyar a Urbà Lozano durant la xarrada “perquè aportarà el context per a entendre millor la història que explica i perquè si no hem tingut l’oportunitat de llegir-la segur que ens dóna motius per a endinsar-nos en ella”.

Urbà Lozano Rovira va nàixer a Alginet en 1967 i és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Al llarg de la seua trajectòria literària ha aconseguit reconeixements com el Premi Vila de Puçol, el Vila de Teulada, el Constantí Llombart-Ciutat de València o el Ciutat d’Alzira. Un dels últims guardons aconseguits ha sigut el Premi Enric Valor, en 2016, i el va obtenir gràcies precisament a ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’, que segons ell mateix parla de la possibilitat de conjuminar l’arrelament a la terra i la voluntat de l’universalisme.

La participació en el Club de Lectura està oberta tots els amants de la literatura. Els interessats a unir-se a l’activitat poden acudir cada últim dijous de mes a les 20 hores a la biblioteca o passar-se abans per a inscriure’s i començar a llegir l’obra que es tractarà en la següent trobada. “Sempre és positiu enriquir-nos amb les opinions d’altres persones sobre els llibres que hem llegit i aquesta posada en comú que es realitza cada mes en la biblioteca és el complement ideal per a traure-li el màxim partit a aqueixes lectures”, conclou Iborra.

 

Deixa el teu comentari