Comencen les matrícules per als Tallers Municipals de Cultura d’Almussafes

Més de sis funcionaris de l’administració local atenen les inscripcions al matí per a evitar cues en la recepció del Centre Cultural

La matrícula online a través de Serviweb continua incrementant-se i ja representa el 26,6% del total

L’Ajuntament d’Almussafes ha iniciat aquest matí les inscripcions per als diferents tallers socioculturals que s’impartiran aquesta nova temporada en el Centre Cultural de la localitat. De 9 a 13 hores s’han formalitzat un total de 138 inscripcions, de les quals el 26,6% s’ha dut a terme a través de Serviweb, la plataforma online a la qual es pot accedir des de la web municipal, www.almussafes.es. En total, la Regidoria de Cultura ofereix 280 places per als 20 tallers que es desenvoluparan d’octubre a juny i que tenen un preu públic de 30 euros per a tot l’any. Les inscripcions continuen en marxa i a partir del pròxim dilluns 24 de setembre s’obriran als no empadronats sempre que queden places disponibles.

Com cada any, la primera jornada d’inscripcions per als Tallers Municipals de Cultura organitzats per l’Ajuntament d’Almussafes ha registrat una gran afluència de públic. Des de primera hora del matí de hui, dilluns 17 de setembre, desenes de persones esperaven a les portes del Centre Cultural per a poder matricular-se en algun dels vint cursos que s’impartiran aquest curs 2018-2019 en la citada infraestructura pública.

Tal com ve produint-se des de fa diverses temporades, el primer dia d’inscripcions el consistori municipal amplia el nombre de funcionaris a la disposició de la ciutadania en l’edifici per a agilitar el procés i evitar les llargues cues que es registraven en el passat. D’aquesta forma, els usuaris poden reservar la seua plaça amb una major rapidesa. Concretament, la Regidoria de Cultura ha mobilitzat per a aquesta qüestió més de sis treballadors públics.

La ciutadania també té al seu abast la possibilitat de formalitzar les seues matrícules a través d’Internet, una alternativa que té per objectiu proporcionar una major comoditat, tant per als usuaris com per a l’administració local. La plataforma Serviweb, a la qual pot accedir-se a través de la pàgina web municipal, www.almussafes.es, ha registrat fins a les 13 hores un total de 29 inscripcions.

La dada més cridanera és que les matrícules online a través d’aquesta plataforma, a la qual pot accedir-se des de la web www.almussafes.es, representen ja el 26,6% del total, mentre que en el primer matí d’inscripcions del curs 2017-2108 aquesta xifra no va superar el 15%. “Cada vegada són més les persones que opten per inscriure’s des de les seues cases per a evitar desplaçaments i cues i la prova és que el percentatge va creixent. L’eina ens proporciona comoditat tant a les persones usuàries com al personal de l’Ajuntament i des d’ací anime a la ciutadania a provar aquest sistema”, explica la regidora de Cultura, Teresa Iborra.

Segons les dades proporcionades, a les 13 hores estaven complets el taller d’indumentària valenciana i el grup d’iniciació del curs de tall i confecció. En la resta de propostes encara quedaven places que l’executiu municipal espera anar cobrint els pròxims dies.

Ofereix
L’Ajuntament d’Almussafes ofereix aquesta temporada més de 280 places per a les cinc escoles municipals amb les quals compta. D’aquesta forma, a partir del mes d’octubre obriran les seues portes novament les d’Arts Plàstiques, Teatre, Ceràmica, tall i Confecció i Indumentària Valenciana. La principal novetat, com ja es va anunciar durant el mes d’agost, serà la posada en marxa d’un taller de teatre infantil en anglés, que s’impartirà els dimarts i dijous de 18.30 a 20 hores i està dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 12 anys.

“Aprendre anglés és molt important actualment, però si no posem en pràctica els coneixements que adquirim a nivell teòric, el més probable és que amb el pas del temps anem oblidant aquest idioma. Per açò hem volgut proposar aquesta iniciativa que en funció del seu resultat tindrà continuïtat, tant per al col·lectiu infantil com per al d’adults”, avança l’edil.

El preu públic de tots aquests cursos és de 30 euros anuals o 10 trimestrals i pot pagar-se el curs complet a l’inici del mateix. Per a facilitar la participació de tota la ciutadania, les persones amb diversitat funcional, els jubilats, pensionistes o aturats de llarga durada gaudeixen d’un descompte del 50% del preu general. A més, les persones amb Carnet Jove i les famílies nombroses compten també amb una reducció en el preu del 10% i el 20%, respectivament.

Finalitzada aquesta primera setmana d’inscripció, el pròxim dilluns 24 de setembre la matrícula s’obrirà als no empadronats, sempre que queden places disponibles en els diferents tallers.

Deixa el teu comentari