El Consell concedeix condecoracions i distincions al mèrit policial de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat la concessió de 154 condecoracions, diplomes i distincions al mèrit policial a la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, dependent funcionalment de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat.

L’objectiu d’aquesta mesura és reconèixer i premiar de forma pública l’actuació de la Unitat del Cos Nacional de la Policia adscrita a la Comunitat Valenciana i la d’aquelles persones i institucions que destaquen per la seua col·laboració amb mateixa.

cal recordar que la concessió de condecoracions i distincions atorgades per la Generalitat al mèrit policial de la citada Unitat està regulada pel Decret 78/2014, de 30 de maig del Consell, que crea i estableix els mèrits per a atorgar condecoracions d’or, plata, bronze amb distintiu blau, bronze, diploma de reconeixement a la trajectòria policial i la distinció honorífica.

Classificació de les condecoracions

En aquest cas, es concedeixen 30 condecoracions d’or de la Generalitat al mèrit policial, que premien la labor de membres de diferents Forces i Cossos de Seguretat, de les Forces Armades, de l’Administració de Justícia, de representants de la Universitat, de la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

A més, s’han concedit 85 condecoracions de plata de la Generalitat al mèrit policial tant a membres de la Unitat Adscrita com a personal d’altres Forces i Cossos de Seguretat, Forces Armades i persones físiques que han col·laborat amb la Unitat.

Així mateix, s’ha adjudicat una condecoració de bronze amb distintiu blau i 15 condecoracions de bronze de la Generalitat al servei policial, a membres de la Unitat Adscrita.

D’igual manera, s’ha aprovat la concessió de 14 diplomes de reconeixement a la trajectòria policial de diversos agents i oficials de la Unitat.,

Finalment, s’han adjudicat 9 distincions honorífiques de la Generalitat als lletrats i lletrades del Col·legi d’Advocats d’Alacant i València que van assistir a les persones migrants del Aquarius al juny de 2018, als cossos de la Policia Local de Bétera, Xest, Novelda i el Verger, a les direccions territorials d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i d’Igualtat i Polítiques Inclusives d’Alacant i a les ambulàncies de transport sanitari CSA.

Totes les condecoracions aprovades pel Consell tenen un caràcter vitalici i no porten aparellada pensió o recompensa econòmica alguna per part de la Generalitat. Seran lliurades en un acte públic el dia 18 de setembre de 2018 en la ciutat de València.

Deixa el teu comentari