El Consell modifica el reglament per equiparar les indemnitzacions de les víctimes de violència masclista amb les del terrorisme

Entre els assumptes aprovats, el Govern valencià s’adherix al Fons de Liquiditat Autonòmic

El Ple del Consell ha aprovat l’acord pel qual la Comunitat Valenciana sol·licita l’adhesió al Fons de liquiditat Autonòmic, Fla 2018.

El Consell, segons ha explicat la vicepresidenta del govern, Mónica Oltra, es veu obligat a sol·licitar aquesta adhesió perquè el govern no ha complit amb la seua promesa d’establir un nou model de finançament autonòmic a finals de 2017.

A més, i entre altres assumptes, el Consell ha aprovat el decret pel qual es regula el reconeixement de la condició de família monoparental en la Comunitat Valenciana.

El decret inclou com a novetat la declaració d’aquesta categoria a partir de dos fills i l’ampliació, sense renovació, per estudis dels 21 als 26 anys. També el decret actual estableix dos grups.

El Consell també ha aprovat la modificació del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i les ajudes econòmiques a les víctimes de la violència sobre la dona, de manera que aquestes s’equiparen a les de les víctimes de terrorisme.

La vicepresidenta ha recordat que aquesta mesura estaca contemplada en el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, subscrit el passat 18 de desembre, per les institucions i les organitzacions socials de la Comunitat Valenciana.

Deixa el teu comentari