Cullera alerta sobre la «fartera» d’alcohol els caps de setmana

La UPCCA impulsa actuacions preventives entre els adolescents de la localitat per a lluitar contra l’alcoholisme juvenil

videoforum-alcoholismeCULLERA. 15-11-16. Hui se celebra el Dia Mundial sense Alcohol i la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Cullera ha cridat l’atenció sobre un dels fenòmens creixents entre els jóvens del municipi i de la resta del país, la denominada  «fartera» d’alcohol de cap de setmana.

La UPCCA assegura que el patró de consum ha variat en els últims anys i detecta cada vegada més jóvens que beuen alcohol en quantitats molt grans durant un breu espai de temps, especialment els divendres o dissabtes i en festes assenyalades.

L’objectiu és emborratxar-se ràpidament i aconseguir desinhibir-se en el menor temps possible per a accelerar l’estat d’eufòria que els proporciona l’alcohol.

Des d’este departament municipal alerten sobre les conseqüències negatives per a la salut i les relacions socials i familiars que esta pràctica comporta. En eixe sentit, avisen que la fartera pot arribar a provocar la mort per intoxicació etílica com recentment ha ocorregut en el nostre país amb una menor de 12 anys.

Accions de conscienciació

Amb la intenció de previndre este fenomen, la UPCCA treballa al llarg d’esta setmana colze a colze amb els centres educatius de Cullera en la promoció d’hàbits de vida saludables i posant l’accent en la responsabilitat de tots com a ciutadans en el compliment de la llei.

Al mateix temps, convida els alumnes a reflexionar sobre les conseqüències que pot tindre el consum i ajuda a conscienciar-los sobre la seua vulnerabilitat al respecte.

La unitat de prevenció ha organitzat un videofórum amb els alumnes de 6é de Primària, 1r i 4t de l’ESO de tots els centres de la població en el qual es projecta la pel·lícula «28 días». En estes accions es tracta el consum d’alcohol, l’alcoholisme i altres qüestions que afecten als adolescents en l’esmentat camp.

El cinema s’empra com a eina educativa de primera magnitud amb el qual s’incita als alumnes a una reflexió mitjançant el diàleg i l’anàlisi de diferents situacions que es reflectixen en la pel·lícula però també es donen en la vida real.

Deixa el teu comentari