Cullera amplia el menjador social a setembre i l’obrirà en Nadal i Setmana Santa

PRESENTACIÓ PROGRAMA CULLERA MENJADORS D'ESTIU (2)CULLERA. 31-08-15.L’ajuntament estén la iniciativa que se sufraga amb la retallada salarial als polítics després de l’èxit de funcionament este estiu

El govern municipal de Cullera ha anunciat hui que el menjador social escolar que va posar en funcionament el passat mes de juny per a atendre a xiquets de famílies en risc d’exclusió social també estarà obert al llarg del mes de setembre, tal com avançara en el ple de juliol l’alcalde, Jordi Mayor.

Encara que la iniciativa estava prevista inicialment per als mesos de juny, juliol i agost, finalment s’ha decidit ampliar-la a setembre fins que entren en funcionament tots els menjadors escolars dels centres educatius de la localitat el pròxim dia 11. Serà eixe dia, quan per decisió del nou Consell, s’òbriguen coincidint amb l’inici del curs.

Fins a eixa data, Cullera atendrà a un total de 39 xiquets demandants d’este servici, que ha funcionat de forma excel•lent durant l’estiu atenent les necessitats d’alimentació dels més xicotets de la localitat i que s’ha convertit en un referent nacional, segons explica la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz.

Durant la primera setmana de setembre, el menjador social del CEIP Doctor Alemany funcionarà amb normalitat com ho ha vingut fent durant l’estiu. La segona setmana del mes, i a causa de les necessitats del centre de realitzar tasques de manteniment, neteja i desratització en el menjador amb l’objectiu de deixar-lo preparat per a l’inici del curs acadèmic, es proporcionarà als beneficiaris d’esta ajuda social un bo d’alimentació familiar.

Jordi Mayor ha avançat que este servici, finançat amb part de la retallada salarial a l’aparell polític, s’estendrà durant les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa per a garantir que també durant eixe període de temps els xiquets de la localitat que ho necessiten tinguen cobertes les seues necessitats alimentàries.

Així, Cullera es convertirà en una de les ciutats pioneres en esta classe d’iniciatives de marcat caràcter social dins de la nova política de l’ajuntament de lluita contra la pobresa.

«Amb esta mesura estem garantint que tots els xiquets de Cullera tinguen una alimentació digna durant tot l’any», ha assenyalat Mayor, qui es compromet a mantindre esta mesura mentre dure la situació d’emergència social que viuen moltes famílies com a conseqüència de la crisi.

Així mateix, el govern local ja treballa en importants iniciatives socials de cara als pressupostos del pròxim any per a pal•liar en la mesura del possible la desocupació entre els col•lectius més vulnerables de la ciutat.

Deixa el teu comentari