Cullera amplia les beques de transport per a este curs

L’ajuntament incrementa un 25 % la dotació pressupostària i permet que més estudis puguen optar a l’ajuda

CULLERA. 02-02-18. L’Ajuntament de Cullera ha ampliat per al curs 2017/18 la dotació pressupostària que dedica a les beques de transport escolar així com el nombre d’estudis que poden optar a estes ajudes.

Així ho va explicar en el passat ple municipal de gener la regidora de Joventut, Laura Simó. La Corporació va aprovar per unanimitat el dimarts les bases que regulen la concessió d’estes subvencions, recuperades l’any passat pel Govern municipal després que foren suprimides durant la crisi.

Enguany s’incrementa la dotació pressupostària en un 25 %, de manera que es destinaran 50.000 euros a esta línia d’ajuda a estudiants. L’any passat es va aconseguir cobrir pràcticament el 100 % de les sol•licituds (362 alumnes), però per al nou curs el govern municipal ha volgut ampliar els estudis que poden accedir a la beca. S’inclouen els ensenyaments artístics superiors. Concretament, música, dansa, art dramàtic, disseny i arts plàstiques.

«Havia sigut una de les peticions que ens havien traslladat els estudiants i per açò hem millorat les bases perquè estos estudis, que no són universitaris però que estan al mateix nivell acadèmic, puguen incloure’s en les ajudes», assenyala Simó.

Les beques municipals busquen el foment dels estudis oficials que no es troben dins de l’oferta educativa del municipi i que poden ser tant universitaris com d’un altre àmbit acadèmic.

Fins a 300 euros

Es concedix una única beca per alumne, independentment que curse un o més estudis oficials, i la quantia màxima a percebre serà de 300 euros. Per a la baremació, no es té en compte la renda, ja que l’esperit que inspira les ajudes és la universalització de les mateixes.

A l’hora de puntuar les sol•licituds, es valoraran dos aspectes. D’una banda, si els estudis són o no universitaris. Els primers (inclosos els ensenyaments artístics) obtindran 5 punts mentre que la resta es baremaran amb 3. D’altra banda, es té en compte la distància des de Cullera fins a la localitat on es cursen els estudis. Així, si esta és igual o inferior a 10 km, es concedix 1 punt. El màxim possible són 4 en cas que se superen els 30 km sempre que es tracte del territori de la Comunitat Valenciana.

La sol•licitud de les ajudes es va obrir ahir, 1 de febrer, i podran demanar-se fins al 28 de febrer mitjançant la instància disponible en l’apartat de beques i ajudes de www.cullera.es, web en la qual també estan disponibles les bases reguladores.

Deixa el teu comentari