Cullera anul•la el conveni del Manhattan signat en l’època de Blasco

El consistori pacta amb el Consell que el futur agent urbanitzador pague els quasi 2 milions d’honoraris per la redacció de projectes

CULLERA. 31-01-18. L’Ajuntament de Cullera ha anul•lat el conveni per a la gestió del projecte urbanístic del Manhattan, signat entre el consistori i la Generalitat Valenciana en 2003 i ratificat en 2004 durant l’època de l’ara empresonat exconseller Rafael Blasco.

El ple va aprovar este dimarts per unanimitat de tots els grups polítics la proposta del govern municipal (PSPV-PSOE / Compromís), una decisió sorgida després que el passat mes de maig es constituïra per primera vegada en catorze anys la comissió de seguiment del conveni, de la qual formen part el consistori i la Generalitat Valenciana.

El regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, ha assenyalat que la resolució contempla un pacte perquè finalment no hagen de ser els ciutadans de Cullera els qui paguen de la seua butxaca els quasi 1,9 milions d’euros que l’EIGE (antic IVVSA) reclamava al consistori en concepte d’honoraris per la redacció de projectes. Esta quantia es repercutirà al futur agent urbanitzador i als propietaris del sector.

L’alcalde, Jordi Mayor, s’ha mostrat satisfet per esta circumstància i va exposar durant la sessió plenària d’ahir que eixa opció s’ha donat gràcies a les bones relacions existents entre els actuals dirigents municipals i autonòmics. Cal recordar que fins al canvi de govern tant en la Generalitat com en l’ajuntament els contactes per a dur a terme l’execució del Manhattan havien quedat trencats.

El pròxim pas en el desembolic de la madeixa del PAI serà la signatura de la resolució del conveni, que ja ha sigut també aprovada per la Generalitat en la Comissió Territorial d’Urbanisme.

«Nyap»

Mayor ha estat crític amb la gestió realitzada pels anteriors governants, que ha qualificat de «nyap». L’executiu municipal treballa en el desbloqueig del Manhattan de forma discreta des que començara l’actual mandat després de trobar-se amb una situació molt complexa en el pla econòmic i administratiu. En eixe sentit, el diàleg entre les dos Administracions implicades directament ha tornat a funcionar «i està donant resultats», apunta l’alcalde.

El primer edil no va estalviar en retrets als anteriors governs del Partit Popular per la seua actuació. «Ha fet falta que arribe un alcalde socialista i un govern de progrés perquè es comence a arreglar este assumpte i a posar una miqueta de llum en un projecte que van vendre com la seua proposta estrella i que va embarcar a este ajuntament en una aventura irresponsable perquè no podem assumir la promoció d’un PAI d’eixa envergadura», ha conclòs la màxima autoritat local.

Deixa el teu comentari