Cullera deixa de fer el resum de premsa per il·legal

403px-Escudo_de_Cullera2CULLERA. 03-09-15. L’Ajuntament de Cullera ha posat fi a una pràctica diària habitual en els últims anys consistent a realitzar un resum de premsa fotocopiant periòdics. Estes fotocòpies eren repartides per diferents departaments municipals.L’ajuntament comprarà més exemplars de diaris i recorda que la còpia i distribució no autoritzada de notícies precaritza el treball dels periodistes

L’alcalde de la localitat i regidor de Comunicació, Jordi Mayor, ha signat hui un decret en el qual prohibix que es continue duent a terme esta activitat en considerar-la «il·legal» per violar el Copyright.

Mayor ha recordat que qualsevol reproducció no autoritzada de continguts dels mitjans de comunicació és contrària a la legislació vigent.

A més, l’alcalde recorda que amb açò s’estava contribuint de forma injusta a la precarització del treball dels periodistes. «Si es fotocopiaven els periòdics, es compraven menys exemplars, per tant baixaven els ingressos de les empreses informatives, estes comptaven amb menys recursos, la qual cosa al seu torn generava una precarització del treball i afectava als continguts informatius. Nosaltres no anem a seguir contribuint a açò», ha apuntat Mayor.

L’Ajuntament de Cullera vol posar fi a una pràctica estesa entre institucions públiques i empreses en defensa dels interessos del sector de la comunicació, pilar fonamental de l’Estat de Dret, la democràcia i la llibertat d’expressió. El govern municipal considera que cal valorar el treball dels periodistes en la seua justa mesura, intel·lectualment i econòmicament, i la reproducció inadequada dels continguts que estos produïxen és un atemptat contra els seus drets laborals.

L’Ajuntament seguirà comprant la premsa diària i augmentarà els exemplars adquirits perquè estos estiguen a disposició tant dels ciutadans, com dels funcionaris i els membres de la Corporació Municipal en els punts habituals (Ajuntament i Casa de la Cultura).

 

 

 

Deixa el teu comentari