Cullera demana 24 millores en infraestructures educatives

Les actuacions s’emmarquen en el Pla Edificant de la Conselleria i han sigut consensuades per la regidoria d’Educació amb la comunitat escolar / Contemplen l’eliminació de barracons

CULLERA. 06-03-18. L’Ajuntament de Cullera ha sol•licitat un total de 24 actuacions de millora d’infraestructures per als centres educatius públics de la localitat a través del pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

Les intervencions, que afecten a tots els col•legis, instituts i al conservatori, s’han consensuat per part de la regidoria d’Educació que dirigix Sílvia Roca amb el conjunt de la comunitat educativa, tal com va donar a conéixer la també primera tinent d’alcalde durant el ple de febrer, en el qual tots els grups van aprovar per unanimitat adherir-se al citat programa.

Entre les actuacions més destacades es troba l’eliminació dels barracons que encara existixen en l’Escolaica. Esta és la màxima prioritat a hores d’ara i per a açò es demana l’ampliació del centre amb tres aules infantils, una aula multiusos i un gimnàs.

Així mateix, es considera necessari el canvi de la coberta del CEIP Sant Antoni de la Mar, que fa dos anys ja va patir una caiguda parcial durant un temporal de vent, la qual cosa va obligar a una intervenció d’urgència per part de la Conselleria.

L’Ajuntament també ha sol•licitat que s’investigue si el sostre del CAES Sant Agustí és d’amiant i, en cas que així siga, es procedisca a la seua substitució.

La resta de les actuacions corresponen a millores de menor envergadura, però igualment importants per al funcionament del dia a dia. Hi ha des de renovació de vàters fins a canvis de paviment, passant per remodelacions parcials o millores en la climatització.

«Ningú s’havia preocupat»

Roca ha assenyalat que el programa, que seguix obert a noves propostes, és fruit del diàleg i la col•laboració amb la comunitat educativa. «Des de fa tres anys, el govern municipal ha treballat amb la Conselleria per a elevar-li les necessitats de millora de les infraestructures educatives de Cullera», ha dit, «ja que ens enduguérem la sorpresa quan entràrem a governar que en l’Administració autonòmica no tenien constància d’estes necessitats perquè cap responsable municipal d’anys anteriors s’havia preocupat d’anar a plantejar-les».

Fruit d’eixe treball, ja hi ha altres actuacions en marxa com per exemple la substitució del sostre d’amiant de l’Escolaica, que es durà a terme enguany al marge de l’Edificant o la reforma de les cuines de l’IES Llopis Marí, on s’impartixen estudis de formació professional de la branca d’hostaleria.

També en matèria d’infraestructures, el consistori ha adaptat a la normativa l’Escoleta, que es reobrirà gestionada per la Conselleria.

Deixa el teu comentari