Cullera es declara ciutat solidària amb l’alzhèimer

El ple aprova per unanimitat la iniciativa impulsada per Afacu i la regidoria de Serveis Socials

Cullera AlzheimerCULLERA. 26-02-16. El ple va aprovar en la sessió ordinària celebrada el dimarts declarar a Cullera ciutat solidària amb l’alzhèimer després de la petició presentada per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer i altres demències de Cullera (Afacu) sol·licitant que el consistori recolzara la iniciativa liderada per la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars d’Alzheimer i altres demències -Ceafa- per a implementar una política d’Estat en esta matèria.

La proposta, presentada per a debat i votació per la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz, tirà endavant per unanimitat de tots els grups. En ella, el consistori es compromet en la mesura de les seues possibilitats econòmiques a diversos aspectes.

Entre ells, donar participació al col·lectiu a través d’AFACU en els consells de salut polítics i socials de l’ajuntament. De la mateixa manera, es facilitaran espais públics municipals per a oferir xarrades i reunions. La declaració implica a més que es facilite la realització d’esdeveniments relacionats amb esta malaltia degenerativa i crear una ‘Agenda de l’alzhèimer’.

D’altra banda, es promourà el voluntariat, es facilitarà informació en la web municipal i altres mitjans disponibles i s’impartirà formació sobre la malaltia dirigida a familiars, voluntariat i col·lectius implicats.

El consistori ha volgut a més reconéixer el treball que realitza AFACU, familiars i voluntaris amb els malalts i ha expressat el seu compromís amb totes aquelles mesures tendents a millorar la qualitat de vida de les persones que patoxen esta malaltia així com la dels seus familiars i/o cuidadors.

 

 

Deixa el teu comentari