Cullera fa accessible l’edifici de Serveis Socials 20 anys després

Rampa Serveis Socials 2CULLERA. 13-08-15.L’ajuntament atén esta reivindicació històrica i substituïx la barrera arquitectònica que impedia l’accés a persones amb mobilitat reduïda

 L’Ajuntament de Cullera està compromés amb l’eliminació progressiva de les barreres arquitectòniques que hi ha en la ciutat i un dels primers passos que ha donat en eixe sentit és certament simbòlic: la supressió d’una que impedia l’accés a les oficines del departament de Serveis Socials a persones amb mobilitat reduïda, una reivindicació històrica dels usuaris i empleats.

Recentment, la regidoria de Serveis Exteriors, que dirigix Salva Tortajada, ha procedit a la construcció d’una rampa amb material antilliscant que fa accessibles les citades dependències. Les labors han sigut realitzades pels treballadors de la brigada municipal.

Segons explica Francesca Ortiz, edil de Serveis Socials, des de fa més de dues dècades —quan es van obrir estes oficines— tant els treballadors com els usuaris havien reclamat esta millora, ja que anteriorment hi havia una rampa però xocava contra un graó en la porta d’entrada. A més, el material no era antilliscant.

«Són moltes les persones majors o que usen cadires de rodes que vénen a esta part del departament i els resultava complicat accedir. L’assumpte era més sagnant tenint en compte que es tracta de les oficines de Serveis Socials, on acudixen molts dependents que amb prou faenes tenen mobilitat», subratlla Ortiz.

La nova rampa antilliscant se situa en l’accés a les oficines per la plaça de la Verge. En esta part de Serveis Socials se situa l’assistenta social, la psicòloga i el servici  d’Administració, que en moltes ocasions s’encarrega de realitzar tràmits burocràtics als demandants. També la mateixa regidora atén als veïns en este mateix lloc.

Per eixa mateixa part té a més un accés el CEIP Doctor Alemany, que es veu beneficiat per l’actuació.

«El consistori va a treballar dins de les seues possibilitats en la supressió d’este tipus de barreres», ha indicat Ortiz, qui reconeix que per l’orografia de Cullera «hi ha llocs, especialment en la faldilla de la muntanya, on és complicat donar una solució. No obstant açò, en els edificis municipals o dependències públiques hem d’evitar este tipus de situacions i garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda».

En eixe sentit, el consistori ja treballa en una solució a una altra reclamació històrica com és la del Jutjat de Pau. Així mateix, s’acaba d’habilitar un pas de vianants accessible en el passeig Doctor Alemany i s’està construint un altre en l’encreuament de José Burguera i Méndez Núñez. L’ajuntament seguirà duent a terme estos projectes en la mesura de les seues possibilitats econòmiques.

 

Deixa el teu comentari