Cullera incrementa en un 40 % les ajudes a les societats musicals

La injecció econòmica salvarà llocs de treball en les escoles de música / El govern local pretén «reparar la ferida» de les retallades del passat

santa-cecilia-desfilada-2016CULLERA. 28-10-16. Les retallades en les ajudes públiques a les societats musicals de Cullera arriben a la seua fi. L’ajuntament de la localitat i les dues bandes de la població, la Societat Ateneu Musical i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília, acaben d’arribar a un acord per a signar un nou conveni de col•laboració mitjançant el qual el consistori es compromet a incrementar en un 40 % els diners que destina a estes entitats de cara al pròxim any.

L’objectiu és que en el termini de quatre anys es recupere el nivell de finançament municipal previ a la crisi. Concretament, enfront dels actuals 50.000 euros amb els quals el govern local contribuïa per a sostindre les bandes, el pròxim exercici es dedicaran 70.000 euros.

La previsió és que en 2018 la quantia augmente fins als 80.000, en 2019 s’arribe als 90.000 i, finalment, en 2020 s’aconseguisquen els 100.000.

La proposta va ser aprovada en el ple ordinari d’octubre celebrat el dimarts amb els vots a favor de l’equip de govern (PSPV-PSOE / Compromís) així com dels grups popular i Gent per Cullera en l’oposició. Solament va haver-hi una abstenció, la de l’únic edil de Ciutadans.

Reparar la ferida

La regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca, va assegurar que amb este canvi de tendència «reparem la ferida» de les retallades produïdes durant l’anterior mandat. «Qui ho va fer no ho va pensar bé perquè no es calcularen les conseqüències d’eixa decisió», va lamentar.

Sobre este tema, el mateix alcalde, Jordi Mayor, va assegurar que la continuïtat de la totalitat de la plantilla de les escoles de música de les dues societats havia arribat a córrer perill perquè l’asfíxia econòmica a la qual havien sigut sotmeses els dificultava el manteniment de tot el professorat. Esta nova injecció econòmica garantix la continuïtat de les escoles en les millors condicions, va assegurar el primer edil durant el debat plenari.

La màxima autoritat local va aprofitar per a agrair «l’esforç» que tant l’Ateneu com Santa Cecília havien realitzat durant els últims anys per mantindre la seua oferta educativa i cultural gràcies a la qual, va dir, s’ha possibilitat a molts jóvens no solament l’aprenentatge de la música sinó també poder tindre una professió ben remunerada i de prestigi.

El conveni contempla una aportació anual a canvi de la realització d’una sèrie d’actuacions encara que Roca ha afegit que amb el finançament públic el que es pretén és posar en valor l’aspecte econòmic, social i professionals de les entitats musicals cullerenques. «Afrontaran el futur amb el nostre suport», va concloure Roca, per a donar a entendre que el nou govern municipal té com una de les seues prioritats contribuir al manteniment d’estos dos tresors culturals de la ciutat.

Deixa el teu comentari