Cullera no apujarà impostos ni taxes per primera vegada en huit anys

El control en la despesa per part del govern local permet congelar els tributs en 2017

foto-oficial-jordi-mayor-redCULLERA. 21-10-16. Per primera vegada en huit anys l’Ajuntament de Cullera no apujarà ni impostos ni taxes per a l’any que ve. És una de les principals novetats que arreplega el projecte de pressupostos municipals que el govern local (PSPV-PSOE / Compromís) portarà a ple la setmana pròxima.

El «rigorós control de la despesa» efectuat per l’executiu durant enguany així com el «bon comportament dels ingressos» en el que va d’exercici són les dues claus que permetran que els tributs no patisquen cap variació durant 2017, ha explicat l’alcalde, Jordi Mayor.

Mayor ha destacat este divendres que «en menys d’any i mig hem aconseguit frenar el sagnat dels comptes públics», un dels principals problemes que arrossegava l’economia municipal cullerenca.

«Hem sigut eficaços i s’ha posat fi a la despesa desmesurada, establint els mecanismes de control necessaris de manera que cada regidoria ha sigut escrupolosa en el maneig dels diners públics», ha declarat.

La màxima autoritat local apunta que esta «seriositat i austeritat» en la gestió dels diners públics es traduirà en un canvi de tendència posat que si bé l’any passat ja no es van apujar les taxes i es va reduir el tipus de gravamen de l’IBI, es va haver d’afrontar una pujada en la contribució per la revisió a l’alça del valor cadastral.

El tipus de l’IBI no apuja

Per a este exercici, el tipus de gravamen de l’IBI es mantindrà en els paràmetres actuals després que l’any passat es rebaixarà del 99 al 93 %.

Cal recordar que l’Ajuntament de Cullera es troba immers en un dur pla d’ajust econòmic fins a l’any 2032 després de ser intervingut pel Ministeri d’Hisenda durant l’anterior mandat del Partit Popular fruit del col·lapse dels comptes públics.

El rescat que va haver de demanar el consistori al Govern central tenia com a contrapartida condicions estrictes com la impossibilitat d’abaixar impostos i mantindre-los en el màxim possible, situació que no podrà canviar fins que el pla d’ajust expire dins de 16 anys.

Malgrat estes dificultats que lliguen de peus i mans la maniobrabilitat del govern local, durant l’últim any i mig la situació econòmica ha fet un gir gràcies a les polítiques de control exhaustiu de la despesa pel que l’ajuntament més endeutat de la Ribera ha aconseguit estabilitzar la seua situació i canviar el model de gestió, orientant-lo a un centrat en la responsabilitat en la despesa.

Deixa el teu comentari