Cullera rebrà 400.000 euros del Fons de Cooperació Municipal en 2017

Jordi Mayor: «En any i mig ja hem aconseguit més diners per a inversions que en tota l’anterior legislatura»

CULLERA. 30-11-16. L’Ajuntament de Cullera rebrà al voltant de 400.000 euros al llarg de l’any que ve procedents del Fons de Cooperació Municipal, que impulsen la Generalitat i la Diputació de València.

reunio-fons-cooperacio-municipal-1En la reunió celebrada ahir a Alzira amb alcaldes i responsables municipals de la Ribera Alta i Baixa, a la qual va assistir la màxima autoritat local, Jordi Mayor, el Consell va donar a conéixer un avanç dels fons que correspondran a les localitats de la comarca, els quals es repartiran basant-se en criteris poblacionals amb elements correctors que afavorixen als municipis amb menys habitants.

Esta nova injecció econòmica que rebran les arques municipals permetrà al govern local poder afrontar el desenvolupament dels seus projectes amb més recursos —donades les limitacions que patix el consistori per la situació econòmica heretada de l’anterior administració— ja que l’ús de la inversió no està condicionat i és de disposició lliure.

Jordi Mayor, considera que el fet que el Consell que presidix Ximo Puig haja dotat amb 40 milions d’euros el citat fons en el pressupost autonòmic del 2017 suposa «un triomf del dels ajuntaments».

Sobre eixe tema, ha recordat que «durant més de dues dècades s’havia reclamat al govern valencià que posara diners per al Fons de Cooperació Municipal i eixa reivindicació havia caigut sempre en sac trencat». «Per fi ara se’ns escolta i algú dona suport als ajuntaments no amb paraules sinó amb diners comptants», valora.

Més suport que abans

Mayor ha assegurat que en només any i mig de govern «Cullera ja ha rebut més suport econòmic de la Generalitat i la Diputació que en tot l’anterior mandat», fet que atribuïx al «compromís del president Ximo Puig i del president Jorge Rodríguez amb el nostre projecte de govern».

L’alcalde s’ha referit, per exemple, als més de 800.000 euros en inversions sostenibles de la Diputació que han permés rehabilitar la Residència de la Tercera Edat i la Casa de la Cultura, al milió d’euros que en 2017 suposaran la reactivació de les obres de la piscina municipal, als 300.000 euros que suposaran la reurbanització del carrer del Vall o als més de 200.000 euros en carreteres que destinarà l’ens provincial a Cullera.

Amb diners d’altres Administracions també es construirà una nova llotja, s’ha creat un mirador en los Olivos, s’han asfaltat camins rurals o s’han dut a terme diversos plans d’ocupació i formació.

 

Deixa el teu comentari