Cullera recupera el camí de l’Escollera després d’anys d’abandonament

La Demarcació de Costes reasfalta el vial sense cost per a l’ajuntament i també millora el marge dret del riu i un encreuament de carrers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERACULLERA. 15-07-15. Després d’anys d’abandonament, Cullera torna a tindre en bones condicions el camí de l’Escollera, al marge esquerre del Xúquer. Estos dies, la Demarcació de Costes de València està duent a terme tasques de reasfaltat en este vial que presentava un mal estat i dificultava l’accés a la desembocadura del riu en la seua part final, un dels espais ambientals més atractius de la ciutat.

Estos treballs es realitzen sense cap cost per a les arques municipals després que l’ajuntament arribara a un acord amb el Ministeri perquè fos este el que assumira l’actuació.

Després de paralitzar el dragatge que abocava sediments a la platja del Marenyet, Costes va acordar amb el consistori transvasar arena de la platja de l’Escollera a la de l’Marenyet per regenerar esta última. Per a això era necessari l’ús de camions que havien de transitar pel citat camí, el que acabaria empitjorant l’estat del mateix. Davant d’esta circumstància, la Demarcació de Costes es va comprometre a reasfaltar-lo

D’altra banda, també s’ha actuat en el marge dret, on s’ha tirat saorra per millorar l’accessibilitat d’esta zona. Així mateix, s’ha aconseguit que la Demarcació de Costes repare amb saorra compacta les pròpies escolleres, que presentaven deficiències en el ferm.

Dins de les actuacions, el consistori també ha aconseguit en les esmentades negociacions que es realitzen tasques sobre el ferm a l’encreuament de l’avinguda del Port i el carrer Jaume I, el qual es trobava en mal estat.

El camí de l’Escollera és molt utilitzat pels veïns i visitants, ja que permet un agradable passeig pel marge esquerre del riu, un dels paratges ambientals més atractius de Cullera. També està permés el trànsit de vehicles.

Eren moltes les queixes veïnals per l’estat del seu tram final, ja que els clots impedien una correcta circulació. Des de feia molts anys, no s’havia intervingut en el mateix, pel que el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, s’ha felicitat perquè «finalment, i sense cap desemborsament per Cullera, hem aconseguit millorar esta part del marge esquerre» .

No obstant això, Tortajada assegura que el consistori seguirà exigint a les Administracions superiors pertinents que s’aborde un pla d’actuació integral per posar en valor la desembocadura del riu. Respecte d’això, ha assenyalat que «no es tracta d’un espai privatiu dels cullerencs, sinó un emblema de tota la Comunitat Valenciana perquè és on desemboca el nostre riu més senyer i, per tant, és necessària la implicació de tots per potenciar-lo».

Deixa el teu comentari