Cullera ultima els preparatius per a la seua setmana mediambiental

L’ajuntament prepara unes jornades de conscienciació sobre l’entorn natural de Cullera i la seua preservació

CULLERA. 24-05-18. El dilluns 28 de maig arranca a Cullera la Setmana Mediambiental 2018 i ho fa amb unes jornades lligades a la naturalesa i el voluntariat que es desenvoluparan fins al 3 juny.

La localitat aprofita d’esta manera el Dia Mundial del Medi ambient, celebrat el 5 de juny, i gaudirà d’activitats, tallers i xarrades sobre el seu entorn natural, com preservar-lo i quines són les principals problemàtiques que afecten en l’actualitat al medi ambient.

La Casa de l’Ensenyança acollirà del 28 de maig al 3 de juny una exposició fotogràfica titulada ‘La naturalesa de Cullera en primer pla’. S’inaugurarà el dia 28 a les 19 hores i comptarà amb una taula redona en la qual participaran la Fundació LIMNE, la Fundació ASSUT i l’Acció Ecologista Agrò.

El dimecres 30 la Casa de l’Ensenyança repetirà com a escenari amb la problemàtica de l’abocament de plàstics en el mar com a tema principal d’una xarrada a càrrec de la biòloga Uxue Urkia.

El mateix dia hi haurà dos tallers de reciclatge a càrrec d’Ecoembes-Generalitat Valenciana. El primer, ‘Donar la llauna’, començarà a les 10 en el Centre Obert Mare de Déu i el segon, ‘Recicla i respira’, se celebrarà a les 17 hores en el Saló Multiusos del Mercat Municipal.

El 31 de maig es farà una presentació proposta sobre el Parc Natural Municipal Estany de Cullera a càrrec d’Interpreta Natura i, el 3 de juny, l’expert en herbes Ausiàs Jordà farà una ruta de plantes comestibles per Cullera amb el llac de l’Estany com a punt de trobada.

Els amants de l’ornitologia tindran una cita el 10 de juny per a fer una activitat d’observació d’aus (Bird-watching) a càrrec d’ActioBirding.

El regidor de l’àrea, Hugo Font, assegura que és una bona oportunitat per a agafar consciència de l’entorn natural tan ric que té Cullera i la importància de mantenir-lo en condicions òptimes. A més, les jornades i activitats estan pensades per a transmetre valors mediambientals d’una manera molt amena i divertida.

Inauguració de la ruta cicloturística Cullera – Sueca

Este matí s’han reunit Font i la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, per a inaugurar la ruta cicloturística que unirà a Cullera amb Sueca aprofitant la circumval•lació del llit del riu Xúquer. El recorregut vol motivar un canvi cap a la mobilitat sostenible, reivindicar l’entorn natural de la zona i ser un atractiu per al turisme que és amistós amb el medi ambient.

La ruta, d’una extensió d’uns 15 quilòmetres, està dotada amb panells i senyalització per a indicar el recorregut. A més dels beneficis mediambientals que van lligats a esta, es busca una ajuda per a la desestacionalització del turisme.

La iniciativa prové d’una subvenció de la Diputació de Turisme i es fa de manera conjunta entre les dues localitats.

Deixa el teu comentari