El Departament de Salut de La Ribera destina 2,5 milions d’euros a la contractació de prop de 400 professionals per als plans de vacances i reforços d’estiu

En el període estival, es mantindrà l’atenció sanitària durant les 24 hores en les 11 zones bàsiques del Departament de Salut, amb consultes programades i urgents en els centres de referència

Es reforcen els Centres de Salut Integrats de Sueca i Cullera, que donaran assistència 24 hores a les poblacions de més afluència turística, a més de donar assistència sanitària en els Consultoris de platja del Perelló, l’Oasi de Cullera i el Mareny de Barraquetes

Alzira (15.06.17). El Departament de Salut de La Ribera destinarà este estiu un total de 2,5 milions d’euros per atendre les substitucions de vacances del personal sanitari i els professionals de reforç desplegats a les zones de major afluència turística, cosa que suposa mantenir les mateixes contractacions del any passat.

El Pla Assistencial d’Estiu 2017 del Departament de Salut de La Ribera contempla realitzar un total de 395 contractes al llarg de la propera temporada estival per a substitucions i reforços.

Este Pla s’ha realitzat amb criteris històrics d’activitat i seguint les línies directrius del Pla d’Estiu de la Conselleria de Sanitat per a tots els departaments. En este sentit, durant el període estival (1 de juliol al 30 de setembre), es garanteix l’atenció durant 24 hores a les 11 zones bàsiques del Departament a través dels centres de salut de referència.

COBERTURA VERANO 2017

 

Zona Bàsica Centre de referència

ASSISTÈNCIA 24 HORES

Poblacions d’influència
ZB 01 Centre de Salut (CS ) Alberic Alberic, Tous, Masalavés,Benimuslem, Gavarda
ZB 02-03 Centre Sanitari Integrat (CSI ) Alzira Alzira, Corbera, Llaurí, La Barraca
ZB 04 CS L’Alcúdia L’Alcúdia, Guadassuar
ZB 05 CS Algemesí Algemesí, Albalat
ZB 06 CS Alginet Alginet
ZB 07 CSI Benifaió Benifaió, Almussafes, Sollana
ZB 08 CS Carcaixent Carcaixent
ZB 09 CSI Carlet Carlet, Benimodo, Alfarp, Llombai, Catadau
ZB 10 CSI Cullera Cullera y Favara
ZB 11 CSI Sueca Sueca, El Perelló, Fortaleny, Benicull, Riola Polinyà, Mareny de Barraquetes i Palmeretes

 

zones costaneres Pel que fa a les zones costaneres s’ha reforçat la cobertura a professionals especialment en els dels Centres de Salut Integrats de Sueca i Cullera per tal de donar una millor assistència urgent a les localitats amb una major afluència turística. Els CSI de Sueca i Cullera compten, a més d’atenció les 24 hores del dia, amb capacitat d’atenció radiològica, llits d’observació i estan situats a escassos minuts de les diferents platges. Estos 2 centres es troben a una distància d’entre 5 i 10 minuts de totes les zones de platja de La Ribera. Així mateix, es donarà assistència sanitària en consultoris de platja del Perelló, l’Oasi de Cullera i el Mareny de Barraquetes.

Pel que fa a l’Hospital de La Ribera, durant els mesos d’estiu s’oferirà la mateixa cartera de serveis i especialitats que durant la resta de l’any. Per a Vicente Palop, Director Mèdic Assistencial de Departament de Salut de La Ribera, “el Pla Assistencial d’Estiu 2017 permet cobrir amb les màximes garanties les necessitats sanitàries de la població de la comarca durant el període estival, tant en Atenció Primària com en Atenció Especialitzada “. En este sentit el doctor Palop ha remarcat que “el Pla està basat en l’anàlisi de l’històric d’activitat però també en una gestió flexible que ens permet analitzar al moment la demanda assistencial i cobrir necessitats si fora necessari”.

 

 

 

Deixa el teu comentari