Diputació inicia un cicle de conferències per a fomentar la transparència en els mitjans de comunicació

Transparència i llibertat de premsa’, és el títol de la primera de les conferències que obri aquest cicle i que comptarà amb la presència del conegut periodista Jesús Cintora

Berto Jaramillo: “Els mitjans de comunicació són un espai fonamental per a la implicació de la ciutadania en la presa de decisions”

20/03/2018.La Diputació de València a través de l’àrea de Transparència i Govern Obert que lidera el diputat Berto Jaramillo organitza un cicle de conferències sota el títol “Transparència, governança i mitjans de comunicació”, que prossegueix la programació d’accions divulgatives obertes a la ciutadania sobre el Govern Obert i la seua relació amb el periodisme.

La delegació de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València, des de 2016 ha dut a terme diverses línies de divulgació i difusió sobre Govern Obert en forma de conferències, cursos i seminaris en relació a la transparència, la participació ciutadana i la rendició de comptes. Així mateix, s’han celebrat activitats des de l’àmbit més acadèmic i formatiu, dirigides al personal tècnic encarregat d’aquesta matèria en les seues respectives administracions i, d’altra banda, accions obertes a la ciutadania directament relacionades amb temes d’actualitat i màxim interés informatiu sobre Govern Obert.

Com a evolució de la línia iniciada, durant 2018 l’activitat de difusió ciutadana se centrarà en l’estreta relació que guarden els mitjans de comunicació amb la informació a la ciutadania, la recerca i les polítiques d’accés a aquesta informació.

Per a açò, s’ha plantejat un model en el qual la ciutadania tinga un paper protagonista i puga coparticipar en el desenvolupament de la conferència, donant-li veu i l’oportunitat de plantejar qüestions. Un espai compartit que desenvolupe el tema del cicle i en el qual es veja representat l’àmbit periodístic i d’informació, el de la governança i, naturalment, la ciutadania com a element actiu.

El cicle “Transparència, governança i mitjans de comunicació” pretén ser un fòrum de discussió i actualitat obert a la ciutadania entorn del Govern Obert.

El diputat de Transparència i Govern Obert, Berto Jaramillo ha declarat que “els mitjans de comunicació són un espai fonamental per a la implicació de la ciutadania en la presa de decisions”, ha assenyalat Jaramillo. A més el diputat ha celebrat la creació d’aquestes conferències com a transmissió de coneixements, “perquè des de les institucions volem donar veu a tots els sectors socials i fomentar una veu plural”.

Dins d’aquest cicle, per a la primera de les conferències, la delegació de Transparència i Govern de la Corporació provincial ha convidat al reconegut periodista, Jesús Cintora que debatrà amb Roberto Jaramillo sobre “Transparència i llibertat de premsa”, que és el títol de la primera de les conferències de l’esmentat cicle. La conferència se celebrarà el dimecres 21 de març a les 18 hores en la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

Les pròximes conferències tindran lloc el 25 d’abril amb Jesús Maraña, director de Infolibre i el 17 de maig amb Ana Pardo de Vera, directora de Públic.

Deixa el teu comentari