El claustre de l’IES Bernat Guinovart demana que es respecte el seu treball

Volem que es respecte el dret dels pares a que els seus fills cursen 1r de l’ESO al nostre centre

En el dia de hui el claustre de professorat de l’IES BERNAT GUINOVART ha acordat  manifestar públicament el seu suport a les gestions que ha realitzat el seu director En Damià Jurado i tot el seu equip directiu per tal de fer possible el que un gran nombre de pares i mares d’Algemesí volen per als seus fills i filles: poder estudiar l’ESO, batxillerat i cicles al nostre centre. És el tan citat dret d’elecció dels pares el que realment s’està conculcant i el que el nostre director ha defensat en tot moment. És per això que lamentem profundament que haja presentat la seua dimissió i volem fer arribar als nostres superiors administratius el nostre desig de revertir la situació per tal de fer possible la seua continuïtat.

Manifestem igualment no entendre com les lleis que permeteren i feren possible fa uns anys que perdérem la segona unitat que teníem adjudicada de 1r d’ESO ara no poden fer possible que la recuperem. Mai hem volgut que cap pare o mare portés al seu fill ací si no ho volia, però tampoc volem que cap haja de renunciar a fer-ho obligat per l’administració.

Com a docents hem realitzat un immens esforç per revertir la situació anterior. Ens hem coordinat amb els centres de primària públics de la localitat i hem donat a conèixer les bondats del nostre centre als pares i mares. Tot el nostre esforç en favor de l’ensenyament públic i del nostre centre enguany s’ha vist recompensat amb un augment de peticions tant per a primer de batxillerat com per a primer d’ESO. Afortunadament hem aconseguit una unitat més de batxillerat, però no ha passat el mateix amb la d’ESO. La gèlida administració en lloc de felicitar-nos i recompensar-nos pel treball ben fet simplement l’ha ignora i ens ha girat l’esquena.

Com a treballadors públics que som, i els pares i mares com a  ciutadans, ens mereixem una explicació números en mà de per què no se’ns ha concedit una segona unitat de 1r d’ESO. Si la caiguda de la matriculació serví per retallar-nos una unitat i en aquella ocasió no s’obliga a cap centre a baremar per enviar-nos alumnat, ara deu ser suficient per tornar-nos-la a atorgar. No ens val la simple explicació que s’està complint la llei. Caldrà ser justos també en la seua aplicació, cosa que posem en dubte que s’estiga sent.

És per això que ens adrecem a les instàncies administratives superiors per a que rectifiquen aquesta injusta decisió i sol·licitem que s’atorgue a l’IES BERNAT GUINOVART d’Algemesí la segona unitat de 1r d’ESO, donant compliment així a la voluntat dels pares i mares dels 14 pares i/o mares  que volen confiar-nos l’educació dels seus fills i que sinó es rectifica tal decisió quedaran exclosos. El nostre efectiu esforç en pro d’una educació pública i de qualitat és mereix una recompensa i no la indiferència més absoluta dels nostres superiors.

Ens solidaritzem també amb l’AMPA del nostre institut que demà té previst convocar una reunió d’urgència amb els pares i mares afectats per tal d’implicar-los en la solució del tema i animar-los a que facen pressió davant l’administració per tal d’evitar veure conculcat el seu dret a la lliure elecció de centre.

Deixa el teu comentari