El consistori d’Almussafes entrega els guardons poètics del Marc Granell

Els poemaris d’un cubà i un valencià obtenen el beneplàcit del jurat

L’espectacle “Homenatge a Teresa” va completar la vetlada literària

galardonados marc granellDurant la nit de divendres passat dia 24, la sala d’actes del Centre Cultural va acollir l’acte d’entrega dels premis de la desé novena edició del Certamen de Poesia “Marc Granell” Vila d’Almussafes.El valencià de Vila-real, Manel Pitarch s’ha alçat amb el guardó a la millor col·lecció poètica en valencià i el poemari del cubà, afincat a valència, Abel Dávila ha obtingut el reconeixement en la modalitat de castellà.Conclosa l’entrega dels guardons, acte amb què l’ajuntament va clausurar oficialment l’agenda d’actes de la Setmana del Llibre 2015, els espectadors es van emocionar amb l’espectacle “Homenatge a Teresa”, un muntatge de La Dependent en commemoració a les dos dècades sense Ovidi Montllor.

A partir de les deu i mitja de la nit de divendres passat, Almussafes va celebrar la gala oficial d’entrega dels premis del Certamen de Poesia “Marc Granell”, concurs literari convocat pel consistori municipal i que en esta desé novena ha reunit un total de 165 col·leccions poètiques inèdites. “Elevada xifra de participants per a este prestigiós certamen literari que aposta per la poesia i els poetes, i en el que cada any es donen cita poetes nacionals i internacionals”, comenta el regidor de Cultural, Josep Contell.

homenatge a TCom cada any, l’alcalde, Albert Girona, i el propi poeta que apadrina el concurs, Marc Granell, van ser els encarregats d’entregar els guardons als autors premiats en les dos modalitats convocades. Després de valorar la totalitat dels originals presentats en la present edició del certamen, la distinció a la millor col·lecció poètica en castellà ha recaigut en Abel Dávila Savina, amb l’obra titulada “Zunzún”, a l’imposar-se la seua col·lecció als altres 147 originals de poetes, tant del territori nacional, com oriünds o residents als Estats Units, Cuba, Argentina, Alemanya i França. L’autor cubà va agrair en primera persona el premi, utilitzant per a això la llengua valenciana, a més de delectar el públic amb un dels seus versos. A continuació, les autoritats van entregar el guardó al poeta valencià Manel Pitarch Font, qui s’ha alçat amb el guardó al millor original en la modalitat de valencià amb el treball inèdit titulat “primavera entre les runes”, el poemari millor valorat pel Jurat del certamen entre els altres 18 presentats per escriptors valencians i catalans. Botella es va desplaçar directament des de la ciutat de Vila-real, per a rebre en primera persona el guardó, acompanyat pels seus familiars més acostats.

A ambdós autors els ha correspost un premi en metàl·lic d’1.200 euros, a més de la publicació de la seua obra en la col·lecció Razef de l’editorial Edicions 96, de la que se’ls entregaran 20 exemplars en concepte de drets d’autor l’any que ve.

Com en les anteriors edicions, l’acte també va incloure la presentació de l’edició Razef, que incorpora els poemaris dels dos autors guardonats en la passada convocatòria del certamen. La pròpia gerent de l’editorial, Dolors Pedrós, va entregar els lots als poetes distingits.

L’espectacle Homenatge a T, interpretat els actors Rosanna Arços i Pep Sellés, va posar el passador d’or a l’acte literari.

La posada en escena de la companyia La Dependent d’este muntatge, dirigit per Pepa Miralles i amb text de Jordi Botella va emocionar als espectadors, coets van descobrir la història de Teresa Mora, la dona alcoiana protagonista de la coneguda cançó d’Ovidi Montllor, convertida ja en tot un himne per als valencians.

Peu

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari