El divendres Xuquer viu celebra a Alcàntera del Xúquer el 11é Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu

El divendres 15 de juliol Xúquer Viu celebra el XIé SOPAR POPULAR I FESTA DE XÚQUER VIU. Aquest any el sopar popular i festa tindrà lloc al Cinema d’Estiu d’Alcàntera del Xúquer, a partir de les22:00.

Sobre les 23:00 tindrà lloc el lliurament de la XIª edició dels Guardons de Xúquer Viu “Aigua Clara” i “Tarquim Pudent”; i, a continuació, gaudirem de l’actuació de “Tres Fan Ball”

 PREMI AIGUA CLARA 2016

 Aquest premi en l’edició de 2016 li serà atorgat a la Ribera en Bici. La Ribera en Bici, presidida perPedro Domínguez, porta treballant a la Ribera quasi una dècada per a potenciar una mobilitat sostenible i la defensa del medi ambient.

L’ús de la bicicleta com a vehicle de desplaçament pels pobles i ciutats, i de connexió entre localitats properes ha estat un dels seus principals objectius organitzant nombroses activitats al llarg dels últims anys per potenciar l’ús d’aquest vehicle.

Però la Ribera en bici, com organització ecologista ha estat al costat de distintes reivindicacions per la millora del medi ambient, i ha participat, des del principi en les activitats organitzades per Xúquer Viu, com un membre més, assumint la defensa dels rius, aqüífers i masses d’aigua.

 PREMI TARQUIM PUDENT 2016

 Aquest premi es decideix per votació popular dels assistents al sopar de Xúquer Viu. Aquest any els nominats per aquest premi són els següents:

 – El Director General d’Acuamed Arcadio Mateo i la màfia de l’aigua d’aquesta empresa, per les seues pràctiques corruptes i destructores del medi ambient, arribant a planificar la contaminació del riu Ebre amb àcid clorhídric per interessos econòmics.

 – La ministra d’Alimentació, Agricultura i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, màxima responsable de l’aprovació del Pla Hidrològic del Xúquer, un Pla que va obtindre un rebuig generalitzat, que condemna a la sobreexplotació al Xúquer, que no compleix la Directiva Marc de l’Aigua i que no compleix la Directiva Marc de l’Aigua.

 – L’Ajuntament de Villahermosa del Río, màxim responsable de la destrucció d’un quilòmetre del riu Villahermosa, un dels rius valencians millor conservats, amb l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúqueri i el finançament de la Diputació de Castelló, amb la tala “indiscriminada” de tot el bosc de ribera, la creació d’un nou assut de formigó, l’aixecament d’esculleres i l’arrasament del llit.

Deixa el teu comentari