El festival Volumens tanca el seu cartell amb més de 20 artistes i 18 hores d’experiència audiovisual al Centre del Carme

La segona edició del festival Volumens que se celebrarà, amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, els pròxims 28 i 29 de setembre al Centre del Carme Cultura Contemporània (amb entrada gratuïta fins a completar aforament), convertirà València en un laboratori d’experimentació en què l’electrònica i els visuals conviuen per a aconseguir una experiència musical immersiva.

Després de les confirmacions d’Oscar Mulero, que presentarà per primera vegada a València el seu aclamat treball ‘Monochrome’; del francés Kangding Ray en format live A/V junt amb l’artista Martinovna, que oferirà en primícia ‘Hyper Opal Manti’; de l’hipnotisme musical de Suso Saiz, acompanyat a les visuals per Sergi Palau, i dels valencians Güiro Meets Rússia, amb els seus brillants paisatges atmosfèrics, el Festival Internacional Audio&Visual Volumens suma fins a 15 noms més al seu cartell.

El cartell està marcat per una important presència femenina amb les actuacions de Martinovna, Julia Pé, Eva Melkeis, Liana Guadaño (Los Puzzle), Lucía Gea i Lola Marco.

Més de 20 artistes i més de 18 hores d’experiència audiovisual que es completen amb el taller Minilab per a xiquets, a càrrec de l’escola Millenia, d’iniciació a DJ professional; l’Audition amb Suso Saiz, i la xarrada “Ciència i Art”.

Amb aquesta segona edició, el festival Volumens es consolida com una experiència sensorial, en què els elements visuals i musicals s’entrellacen per a produir un diàleg artístic que dona vida a noves formes d’expressió.

El cartell inclou més de 20 artistes nacionals i internacionals repartits en dos espais: la Sound Room (el Claustre Renaixentista) i l’AV Room (la sala Refectori), cosa que reafirma el Centre del Carme Cultura Contemporània com a seu del festival Volumens i com a espai d’experimentació artística interdisciplinària. El seu caràcter monumental, situat en un antic convent, li aporta, a més, un valor patrimonial a la trobada i serveix de contrapunt a aquesta experiència audiovisual.

Propostes audiovisuals

L’abisme monocrom d’Oscar Mulero, el sostre emocional del francés Kangding Ray, l’hipnotisme musical visual de Suso Saiz i Sergi Palau, i els paisatges atmosfèrics dels valencians Güiro Meets Russia se sumen a un cartell d’artistes internacionals i nacionals que mostraran arriscades i noves propostes que transcendeixen els formats clàssics dins els camps de la creació sonora i visual.

STM és un projecte d’investigació en col·laboració contínua de Luis Sanz i Niculin Barandun que dona com a resultat una sèrie de treballs sobre física quàntica. Elements indivisibles que donen forma a una escultura de l’espaitemps que es tradueix en una experiència sensorial.

Maurizio Martinucci (àlies TeZ) és un artista interdisciplinari italià i investigador independent que viu i treballa a Amsterdam. En els últims anys, la seua investigació s’ha estés a la invenció i creació d’estructures arquitectòniques específiques i mètodes no convencionals de propagació de llum i so per a millorar la immersió i la percepció multisensorial.

Amb l’última reencarnació com a DEATHVOX, el músic danés Kristian Westergaard signa el seu projecte més brutal i visceral fins hui. Amb DEATHVOX, Westergaard descarrega una mescla de gèneres, ritmes hipnòtics i textures.

Per a la creació del directe, Westergaard uneix forces amb el seu habitual col·laborador, l’artista visual txec PAST VIDEO (Petr Rimsky). Junts creen un espectacle amb la mirada posada en el futur del tecno i en les possibilitats de les tecnologies d’avantguarda a l’hora de plantejar noves propostes audiovisuals. Projeccions immersives en combinació amb il·luminació i gràfics 3D, sincronitzades en temps real amb l’àudio, al servei de màxim impacte sonor i visual.

Directes carregats de música ‘IDM’, tecno i exquisitat musical

Otro és un projecte que expressa la inquietud, tan actual, per la relació problemàtica entre el que és comercial i el que és experimental, ara anomenat “underground” o “avantguardista”. El seu disc debut, ‘Be’, publicat amb el segell espanyol Sweat Taste, definit per la revista TIU com “16 minuts i 33 segons en 11 talls de transicions espectaculars, l’obertura del qual podria ser el ‘comeback’ de Salem i en el tancament del qual orbiten aspectes d’Arca deixant-se endur per qualsevol artista de ‘grime'”.

Los Puzzle està format per la parella artística i sentimental integrada per Liana Guadaño i Simón Escudero, activistes molt integrats en l’escena electrònica madrilenya des de l’any 1999. Presentaran un directe que reflecteix la seua maduresa musical.

A finals dels 90, Diego comença a recórrer als plats, i, quasi alhora, s’interessa també pel món de la producció. En el seu projecte ‘Promising/Youngster’, dona eixida als seus treballs més allunyats (encara que no llunyans) de la pista de ball. En els seus directes es pot esperar una progressió rítmica que va des de patrons més horitzontals com ‘downtempo’ o ‘IDM’, cap a un híbrid house, tecno i ‘acid’ a baixes revolucions. Tot això executat amb múltiple instrumentació ‘hardware’.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.