El projecte Republic Med arriba al seu equador

El projecte RepublicMED ha arribat a la meitat del seu desenvolupament. Aquest projecte al qual participa l’Agència Energètica de la Ribera (AER) té com a objectiu obtenir una nova metodologia en fer una rehabilitació energètica tant en edificis públics com en espais públics oberts com ara places o jardins.

1i Durant les jornades que han tingut lloc els dies 8 i 9 de juliol a Croàcia s’han debatut les millors opcions per dur a terme aquesta nova metodologia. Així mateix, M. Pilar Pérez, Directora de l’AER va comentar la importància del comportament dels usuaris a l’hora d’afrontar qualsevol rehabilitació. A la Ribera, s’han triat 5 casos pilots, 3 edificis (Ajuntament de Benifaió, Ajuntament d’Alberic i Escola infantil d’Alberic) i 2 espais urbans (una plaça d’Albalat de la Ribera i la zona de vianants de Sueca).

En aquests casos pilots ja s’han realitzat enquestes d’opinió sobre el confort dels usuaris i visitants d’aquests espais públics. En el temps restant del projecte s’ha de finalitzar la metodologia i aplicar-la a aquests casos realitzant estudis amb diferents escenaris sobre possibles rehabilitacions energètiques que milloren la qualificació energètica dels mateixos i que augmenten el confort energètic dels usuaris, així com la consecució d’un important estalvi energètic.

Aquestes experiències pilot serviran com a exemple a altres Ajuntaments de la Ribera a fi de complir la Directiva Europea sobre Edificis que obliga a renovar i augmentar l’eficiència energètica dels edificis públics en un 3% per al 2018, data en què tots els nous edificis públics han de ser d’energia gairebé nul·la.

Peu

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari