El PSPV dubta de la legalitat de la construcció del mercat

La Llei Orgànica 09/2013, de 20 de desembre, que permet destinar un percentatge del superàvit a inversió exigeix que aquesta inversió siga financerament sostenible. L’Ajuntament d’Algemesí no té cap estudi de viabilitat que garantisca la sostenibilitat del nou mercat.

El Grup Municipal Socialista ha presentat una al·legació a l’expedient 9/2014 de modificació de crèdit mitjançant el qual l’equip de govern aprova destinar part del superàvit a sufragar les despeses de construcció del nou mercat municipal perquè s’elabore un informe de legalitat que garantisca que la construcció de l’edifici siga ajustada a dret.

En paraules de la Portaveu Socialista MartaTrenzano, “l’únic informe de viabilitat que té l’equip de govern és la paraula de l’Alcalde, entossudit a seguir avant amb la construcció. No existeix la certesa que aqueix edifici vaja a poder sostenir-se des del punt de vista econòmic, per tant, no existeix la certesa que destinar el superàvit a pagar la seua construcció siga legal. A més tampoc han redactat un plec de condicions per a saber quant pagaran els venedors, la qual cosa deixa en evidència dues coses; d’una banda, no saben la demanda de llocs de venda que existeix actualment i, d’altra banda, no saben quant diners van a recaptar ni quants diners li costarà a l’Ajuntament el manteniment de l’edifici”.

Trenzano ha explicat que “el PSPV ha presentat aquesta al·legació perquè ja ens sembla excessiu que el superàvit sols puga destinar-se a amortitzar deute i inversió i no a plans d’ocupació o prestacions socials com perquè, a més, no quede provat que les inversions que pretén realitzar l’Ajuntament siguen financerament sostenibles. Aquesta Llei que permet destinar el romanent de tresoreria a obra pública és una llei de Rajoy que respon a l’obsessió que el PP té per la construcció. És totalment injust que hi haja gent sense treball i no puga destinar-se aquest romanent a plans d’ocupació. A més de tot açò, l’Alcalde Vicent Ramón està disposat a construir edificis que, sospitem, van a suposar una càrrega extra de despeses per a les arques municipals. Ens sembla un despropòsit però esperarem la resposta dels tècnics”.

Peu

Deixa el teu comentari