Els alumnes més menuts d’Algemesí celebren el Dia Internacional dels Rius

Al voltant de 280 xiquets i xiquetes, alumnes de totes les escoles infantils de la ciutat han participat en unes jornades organitzades per la regidoria de Medi Ambient per a celebrar el Dia Internacional d’Acció pels Rius. Aquestes activitats pretenen reivindicar la importància del medi natural i la seua neteja.

Concretament els menuts han gaudit d’una obra teatral realitzada de forma exclusiva per a aquesta ocasió i protagonitzada per Rosana Mira, pallassa i actriu que ha descobert als xiquets el perquè el riu ja no riu. Un joc de paraules amb el que es pretén ensenyar el respecte i la cura del medi ambient.

Aquesta activitat s’ha desenvolupat en la Xopera i el consistori ha fica’t a disposició de les escoles el transport fins al Bosc de Ribera.

El regidor de Medi Ambient, Pau Montalvà, ha assegurat que aquest any “hem centrat l’acció en els més menuts. L’any passat treballàrem amb alumnes de tercer de primària. El públic va canviant però l’objectiu segueix sent el mateix: cal estimar i tindre cura de la natura. Els més menuts, sobre els que dirigim aquesta acció, tenen la possibilitat de millorar el que nosaltres no hem aconseguit: l’entorn que ens envolta, la natura.”

Des de fa anys els centres escolars d’Algemesí han participat en el Dia de l’Arbre, ara es suma esta nova activitat per a commemorar el dia mundial d’acció pels rius, l’aigua i la vida amb els xiquets i xiquetes de tots els col•legis de la ciutat. Aquesta activitat pretén també conscienciar els menuts i acostumar-los a realitzar aquest tipus d’activitats al riu Magre. Una aposta d’aquesta regidoria.

“Hem fet tasques de neteja on hem extret centenars de tones de deixalles. S’han realitzat tasques de millora i condicionament a la part natural de la Xopera. També a la part recreativa. I tot, per posar en valor aquest espai. Cal entendre el riu Magre com el que és, un riu mediterrani amb un cabal molt variable, que a vegades ens fa tremolar, però amb un potencial que cal aprofitar. Un potencial natural, que cal preservar i posar en valor, però al que no ens solem arribar i que volem fer accessible a peu” ha declarat Montalvà.

Deixa el teu comentari