Els llibres del sindicalista valencià César Llorca, protagonistes d’una trobada literària

L’autor va conversar amb els assistents a l’acte, celebrat el passat divendres 24 de març en el Centre Cultural d’Almussafes, sobre els principals moments de la seua dilatada trajectòria política

Almussafes, a 27 de març de 2017.Les portes de la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes es van obrir el passat divendres 24 de març a la vesprada per a rebre a l’històric sindicalista valencià César Llorca, qui va presentar davant els almussafenys les dos obres que ha escrit fins al moment, “Este fue mi único camino” i “La memoria de lo escrito”. En elles, explica les experiències i anècdotes viscudes des que en 1962 va decidir involucrar-se en qüestions relacionades amb la política i la reivindicació de drets laborals en el món sindical.

La regidora de Cultura, Teresa Iborra, presentà a l’escriptor, ensalçant el seu valor en la lluita per la democràcia i pels drets dels treballadors. Durant la trobada literària, Llorca va repassar els moments més destacats de la seua vida, que ha estat marcada pel seu fort compromís social i polític. D’aquesta forma, va relatar com es va integrar en el Partit Comunista i la seua participació en la creació de CCOO PV i el seu posterior trasllat a UGT. A més, va explicar alguns dels episodis més importants de la seua trajectòria, durant la qual es va veure perseguit per les forces del règim franquista, arribant fins i tot a estar a la presó i a rebre diverses sessions de tortura amb amenaces a la seua persona i a la seua família incloses.

L’autor va afirmar no penedir-se de les decisions preses i va revelar als assistents que el seu primer llibre, “Este fue mi único camino” no va sorgir de manera premeditada per a ser publicat sinó de les cartes que els enviava als seus fills demanant-los perdó per totes les hores que no els havia pogut dedicar durant la seua infància.

Deixa el teu comentari