Els menors d’Almussafes aprenen a utilitzar correctament el material pirotècnic

La Policia Local del municipi ha impartit xarrades informatives tant en els centres educatius com en les comissions falleres per a prevenir accidents

Al voltant de 1.200 alumnes han assistit a aquestes sessions, en les quals els agents han animat als joves a fer un ús responsable dels petards

Almussafes, a 16 de març de 2018. La campanya de prevenció escolar que la Policia Local d’Almussafes desenvolupa cada any per a evitar els perills en l’ús del material pirotècnic tanca amb èxit una nova edició en la qual han participat al voltant de 1.200 alumnes dels centres educatius de la població i de les comissions falleres. Els agents han explicat als menors la normativa vigent sobre aquest tema i l’ordenança municipal aprovada pel consistori municipal i els han traslladat alguns consells per a evitar accidents durant aquestes festes falleres.

El passat dimarts 13 de març, els agents de la Policia Local d’Almussafes van impartir l’última de les xarrades informatives programades per l’Ajuntament d’Almussafes perquè els menors de la localitat aprengueren a utilitzar correctament el material pirotècnic durant aquests dies de Falles. En les últimes setmanes, tres agents del cos municipal han recorregut els CEIP Almassaf i Pontet, l’IES Almussafes i les comissions falleres per a explicar al col•lectiu de menors la normativa vigent sobre aquest tema i conscienciar sobre la necessitat de seguir unes senzilles recomanacions per a evitar accidents.

Així, durant les sessions, que inclouen abundant material didàctic, i en les quals se’ls ha repartit un fullet informatiu perquè tinguen presents les indicacions més destacades, els responsables d’aquesta campanya preventiva que ve aplicant-se ininterrompudament des de l’any 2000 han explicat als assistents qüestions relacionades amb els productes que poden trobar en el mercat, l’edat mínima per a poder accedir a ells i el procediment per a disparar-los.

“Els nostres joves són conscients dels perills que comporta el material pirotècnic, però és necessari recordar-los que és possible compatibilitzar la diversió amb el tret de petards, i en aqueix sentit el paper dels agents de la Policia Local és primordial”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Almussafes, Faustino Manzano.

Des de principis del mes de març han participat en aquesta campanya de prevenció escolar tots els grups des d’Infantil fins a 1r de l’ESO i durant les sessions els alumnes han plantejat tots els seus dubtes al voltant d’aquesta qüestió. Els agents Luís Montes, Lolín Mesquita i Jacob Romero els han recordat que solament està permés el tret de coets en les àrees delimitades per a açò, situades totes al costat dels monuments fallers de les tres comissions.

A més, han posat l’accent en la necessitat de complir el calendari establit en l’ordenança municipal, que abasta del 5 al 20 de març i en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 22 hores. Finalment, han fet una crida perquè tinguen en compte la importància de respectar el descans dels veïns.

Deixa el teu comentari