Els pins del parc de l’Alquenència rebran un tractament silvícola per millorar el seu aspecte

Alzira, 11 d’octubre de 2017.– Segons l’informe tècnic de zones verdes que ha realitzat la regidoria de Serveis Públics, els pins del parc de l’Alquenència mai han rebut el tractament corresponent orientat a reduir la seua densitat, per esta raó el parc compta actualment amb una superfície de pinars excessivament densa que dificulta el bons transcurs de l’arbratge.

Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics i Gestió Urbanística, considera que “és moment per a portar a terme les mesures corresponents perquè el parc lluïsca un bon aspecte, i l’arbratge aporta zones de descans i d’ombra, al mateix temps que forma part d’un dels pulmons de la ciutat. El parc de l’Alquenència és un espai que estem recuperant, des de fa un temps, tant com a espai verd com a per a zona d’activitats lúdiques i d’oci, i hem de continuar donant-li vida i salut”.

Els treballs de neteja a realitzar consistixen en tallar o extraure els arbres en pitjors condicions, tenint amb compte certs criteris com observar a quins no els aplega la llum o s’han quedat baix les copes dels pins propers, també aquells que han crescut amb una inclinació de 54º o mal conformats. També es tindran amb compte aquells arbres o pins que hi requerixen extracció, pel contrari, sols rebran una poda del 1/3 de les branques, aproximadament.

Amb esta tècnica de clarejament es pretén potenciar els millors arbres i es reduirà la competència per aigua, nutrients i llum d’entre ells, afavorint una millor qualitat en la vegetació del parc.

Deixa el teu comentari