En breu es licitaran els projectes per al Pla d’Inversions de la Diputació de València

1 (2)Carcaixent a 19 de Novembre 2015.La millora i adecuació del Mercat Municipal i la construcció d’un parc caní entre els projectes mes destacas

El departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Carcaixent ja ha iniciat els procediments per a adjudicar l’execució de les obres previstes en el Pla d’Inversions de la Diputació de València, abans que finalitze aquest termini el pròxim 10 de desembre. Aquest tràmit pot variar en funció del cost de cada projecte, ja que quan aquest supere els 200.000 euros haurà de tramitar-se per procediment obert o concurs públic.

El Pla d’Inversions de la Diputació de València compta amb una injecció econòmica de 71’2 milions dels quals a Carcaixent, pel seu nombre d’habitants, li corresponen 739.594,44€. Per a la sel•lecció dels projectes l’Equip de Govern va demanar la col•laboració de tots els grups municipals per a que proposaren les seues idees i consensuar entre tots en què anaven a emprar-se les ajudes.

Una de les principals inversions en Carcaixent anirà destinada a la millora i adequació del Mercat Municipal i al trasllat de les oficines de la OMIC dins del mateix recinte per facilitar la relació amb els consumidors. Esta iniciativa pretén optimitzar els recursos i espais disponibles al mateix temps que es busca donar un millor servei a la ciutadania.

En paraules de Paco Salom, responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, “el nostre objectiu és potenciar l’eix comercial que representa el Mercat Municipal alhora de fomentar el comerç a Carcaixent. Volem convertir el Mercat en un edifici ple de vida i que siga punt de referència per a tots els consumidors i venedors”.

A més, també ha afegit que aquesta actuació ve a completar la mesura per a dinamitzar el mercat exterior de reduir un 10% la taxa per a l’ocupació de de la via pública, aprovada pel ple municipal este dilluns. Actualment, el preu que paguen els comerciants del mercat exterior de Carcaixent arriba a duplicar el cost que es paga en poblacions pròximes com Algemesí o Alzira

Altre dels projectes destacats i que ja està en procés de licitació és el Parc Caní que està previst que s’ubique a la zona de Gaianes. La creació d’este espai respon a una demanda social de tenir un àrea recreativa d’esbargiment per a gossos on puguen passejar lliurement. La zona, contemplada com a zona verda dins del Pla General d’Ocupació Urbana, requereix unes tasques prèvies de moviment de terres i adequació del terreny donat que actualment es troba en molt mal estat. Amb una extensió de 1.700m2, el parc caní té projectades la instal•lació de mobiliari adaptat per a gossos com fonts, pipí-cans, dispensadors de bosses, entre altres.

La regidora responsable de parcs i jardins, Paula Lozano, ha volgut destacar que aquest serà un espai a disposició de la ciutadania i que estarà obert per a que associacions o col•lectius de Carcaixent organitzen activitats. També ha afegit que la intenció del nou Equip de Govern és instal•lar més pipí-cans en altres llocs de la ciutat.

Dins dels projectes concedits pel Pla d’Inversions de la Diputació de València també està prevista l’ampliació del recinte del Cementeri Municipal i la millora en l’accessibilitat a les instal•lacions ja que actualment no estan acondicionades per a persones amb mobilitat reduïda. Per altra banda, la resta dels projectes aprovats van destinats, majoritàriament, a la millora dels paviments de la via pública i reparacions en edificis municipals com el Camp de Futbol, escoles públiques o l’Auditori de les Dominiques.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari