Jorge Rodríguez y M. Josep Amigó visiten aquest divendres les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí

La Diputació de València acompanya als veïns i veïnes d’Algemesí en un dels grans esdeveniments que ens defineixen com a poble i que mostren les comarques valencianes al món

07/09/2017.El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, assistirà aquest divendres 8 de setembre al dia central de les Festes d’Algemesí, festes declarades Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO en 2011. El president estarà acompanyat per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, i els diputats Toni Gaspar i Rafael Soler.

Durant el migdia es viurà un dels actes centrals d’aquestes processons, el triple intent d’entrada de la imatge de la Mare de Déu en la basílica escortada per les muixerangues i envoltada per tots els balls que actuen en el mateix temps. Una de les novetats d’enguany serà la incorporació d’un nou grup de xiques en el Ball de Bastonets.

Al llarg dels segles, Algemesí ha estructurat processons en les seues festes, així com representacions i balls. Segurament les muixerangues siguen les més conegudes, però també estan els Misteris i Martiris, els balls de Els Bastonets, Les Pastoretes, La Carxofa, Els Arquets, Les Llauradores i Els Tornejants, un compendi de les tradicions valencianes que s’han mantingut vives a Algemesí al llarg de la història.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari