La Cavalcada del Patrimoni reuneix diferents expressions de la cultura festiva valenciana

A la cavalcada hi van desfilar els ‘negrets’ i ‘dansadors’ de l’Alcúdia o el Tio de la Porra de Gandia.

La Cavalcada del Patrimoni en València va partir de la Llotja per recórrer alguns dels principals carrers de la ciutat per a concloure en l’avinguda del Marqués de Sotelo. La cavalcada va reunir diferents béns festius per mostrar i difondre el gran ventall d’expressions de la cultura festiva valenciana.

La comitiva la va encapçalar la colla de tabal i dolçaina de la junta central fallera. Després vam poder beure els gegants i cabuts de València. Tot seguit, veiem l’Associació de Campaners de l’Alqueria de la Comtessa.

També vam veure en la cavalcada els ‘negrets’ i ‘dansadors’ de l’Alcúdia així com el Tio de la Porra de Gandia, declarat bé de rellevància local. Seguidament la República Dominicana va delectar al públic amb una mostra de meregue, Declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el passat any 2016.

Tancant la cavalcada estaven els ‘fatxos’ d’Onil.

Aquesta ha sigut la tercera edició de la Cavalcada del Patrimoni sorgida amb motiu de la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Deixa el teu comentari