La Diputació i el Fondo Social Europeo impliquen als homes en la formació en matèria d’Igualtat

La diputada Isabel García inaugura el curs ‘A fuego lento. Cocinando ideas para una intervención grupal con hombres desde la perspectiva de género’, del Programa Adelante en el qual col·labora la institució

Aquest projecte de la Fundació Cepaim està dirigit a professionals de la intervenció social, estudiants, voluntariat, associacions d’homes per la igualtat i personal de les administracions publiques

18/10/2017.La Diputació de València fa un pas més en matèria d’Igualtat i inaugura la part presencial del curs, ‘A fuego lento. Cocinando ideas para una intervención grupal con hombres desde la perspectiva de género’ que es troba dins del Programa Adelante, un projecte dut a terme per la Fundació Cepaim, finançat pel Fondo Social Europeo i cofinançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

La diputada d’Igualtat Isabel García, ha assistit aquest dimecres a la inauguració del curs, amb el qual col·labora la Diputació, dirigit a professionals de la intervenció social, estudiants, voluntariat, associacions d’homes per la igualtat, personal de les administracions públiques i públic en general, que té com a objectiu qüestionar des d’una perspectiva feminista la construcció sociocultural de la masculinitat hegemònica i abordar altres identitats masculines alternatives, a més d’adquirir eines metodològiques per al treball amb homes des de la perspectiva de gènere.

El curs consta d’una formació total de 30 hores, i està dividit en dues fases: una primera online (16 hores) que s’ha realitzat entre el 27 de setembre i el 17 d’octubre, i una segona fase de formació presencial (14 hores) que té lloc aquesta setmana en el Centre Municipal de la Joventut de Patraix.

El Programa Adelante cerca augmentar la integració sociolaboral de les dones que es troben en col·lectius més vulnerables, a través d’actuacions que fomenten la igualtat de gènere i la conciliació de la vida personal i laboral, evitant la discriminació múltiple. Per a açò, el programa engega diferents actuacions com a Itineraris d’inserció per a dones, accions de sensibilització en conciliació i corresponsabilitat, amb especial atenció a homes, i formació a professionals en TIC i noves masculinitats, dins de la qual es troba aquest curs.

Els objectius específics del programa són millorar l’empleabilidad, prevenir i sensibilitzar en violència de gènere, capacitar per al desenvolupament professional en l’àmbit de les TIC i ocupacions verdes, acompanyar i recolzar el trasllat de dones i de les seues famílies a entorns saludables, sensibilitzar a empreses i altres organitzacions perquè afavorisquen la conciliació i corresponsabilitat, sensibilitzar a homes perquè s’impliquen en la lluita per la igualtat de gènere, així com formar a professionals de la intervenció social.

El Programa Adelante s’estendrà al llarg del període 2016-2019 en el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social del Fondo Social Europeo.

Deixa el teu comentari