La millor subhasta de tirades de la història a Cullera

L’eufòria dels caçadors eleva un 47 % la recaptació d’enguany / La licitació més alta l’aconseguix la replaça sis amb 6.500 euros

CULLERA. 16-10-17. Es preveia bona i ha acabat sent la millor de la història. La subhasta de tirades d’aus aquàtiques celebrada este diumenge a Cullera va deixar la recaptació més alta de la història amb un total de 48.350 euros.

L’eufòria dels caçadors, encoratjats per l’expectativa d’una bona temporada, ha elevat per damunt del 47 % els diners recaptats respecte a l’any passat, quan tot i superar la barrera psicològica dels 30.000 euros la xifra va resultar al voltant de 8.000 euros inferior a la de 2015, any este últim que marca un abans i un després de les caigudes en picat de la crisi.

La replaça més cotitzada ha sigut la número sis, per la qual s’han pagat 6.500 euros. La segona ha resultat ser la 13, per la que els aficionats a la caça d’aus aquàtiques han oferit 5.000 euros. Ambdós se situen en la partida de la Bassa Rasa, on la temporada de caça de l’any passat es va capturar un nombre important de peces durant les primeres tirades.

En el costat oposat, les replaces 23 i 25 —al costat de la via— es convertixen en les menys demandades i al principi van arribar a quedar desertes, encara que finalment es van pagar 300 euros per cadascuna d’elles.

La subhasta de la Junta de Tirades va congregar uns 200 caçadors en l’Auditori Municipal del Mercat i va estar presidida per l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, qui va estar acompanyat pel regidor de Caça, Salva Tortajada.

Aigua garantida Per la seua banda, des del Sindicat de Regants s’ha garantit que el vedat enguany comptarà amb aigua, una de les qüestions que sempre preocupa el col•lectiu de caçadors per la influència que té en la presència d’aus.

Jordi Mayor s’ha mostrat «molt satisfet» pel resultat final de la subhasta, perquè al seu juí «es demostra que els anys obscurs de la crisi han quedat arrere» i la continuïtat de la tradició cinegètica en el municipi «està més que garantida». Cal recordar que el vedat de Cullera se subhasta des del 1882.

Calendari

La tirada inicial tindrà lloc el 25 de novembre. A esta li succeiran una segona per al 9 de desembre, una tercera per al 16 i una quarta per al 23. Sense fer cap descans per les festivitats nadalenques, la quinta, sexta, sèptima i octava se celebraran el 30 de desembre i 6, 13 i 20 de gener, respectivament.

Deixa el teu comentari