La nova tecnologia 4G arriba a Sueca

• Les principals operadores de telefonia mòbil posen a la disposició del ciutadà un servei gratuït per compatibilitzar la nova tecnologia amb la recepció de la Televisió Digital Terrestre

llega800-1Sueca, 08/11/2016.Les principals operadores de telefonia mòbil han començat a oferir en Sueca serveis sobre la xarxa de 4G en la banda 800 Mhz, això permetrà als suecans gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura en l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. Des de finals del passat mes d’octubre, alguna de les principals operadores de telefonia mòbil ha començat el desplegament dels seus serveis sobre la banda de 800 Mhz a la capital riberenca i es preveu que la resta ho puguen anar fent pròximament, de manera progressiva. Per a garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), les operadores han posat en marxa llega800, l’entitat encarregada de solventar qualsevol afectació en la recepció de senyal de televisió.

Amb l’arribada del nou 4G a Sueca continua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma progressiva per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que finalitzarà en març del 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia.
Per a comprovar les localitats on ja estan en actiu estos serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s’emmarca en l’establert en el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en el que es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 Mhz (canals 61 al 69 UHF) que fins eixe moment s’utilitzaven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre. Des d’aleshores estes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus serveis de 4G.

Principals avantatges

Amb la xarxa 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions. El nou servei suposarà importants millores tant en la velocitat de descàrrega, com en l’enviament de dades – fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició -, permetrà traure el màxim rendiment a aplicacions online i a videojocs i facilitarà també la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques.

A més, la major cobertura que abasteix el 4G en la banda de 800 Mhz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeta estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Per a garantir la compatibilitat amb la recepció del servei TDT

Llega800 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió 4G en la banda de 800 Mhz i la recepció del servei de TDT.
Per a garantir esta compatibilitat, llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d’una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixen en zones major afectació rebran una comunicació en el seu domicili que els informarà que a partir d’eixe moment podran sol•licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles incidències. I d’altra banda, un procediment correctiu, després d’engegar el funcionament de les estacions, pel qual este servei s’encarregarà d’atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions i incidències també sense cap cost.

El consistori informa a tota la població que, per a gestionar este servei, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es

Deixa el teu comentari