La Policia Local d’Almussafes realitza la campanya de vigilància del transport escolar

El programa de seguretat viària de la DGT es va iniciar dilluns passat 19 i finalitza hui divendres 23 de febrer

Els agents han supervisat un total de 15 autobusos durant cinc dies

Almussafes, a 23 de febrer de 2018. Un any més, el Cos Policial d’Almussafes s’ha adherit a la campanya de control dels busos escolars, com a mesura de prevenció de possibles accidents en este tipus de transport. Durant tota la present setmana, els agents locals han intensificat les inspeccions d’un total de 15 vehicles, també per mitjà de la comprovació que les autoritzacions i documents que han de tindre siguen correctes per a la prestació de l’esmentat servici i de que les condicions tècniques i elements de seguretat del vehicle s’ajusten a la normativa.

La Policia Local d’Almussafes conclou, hui divendres 23 de febrer, la campanya de vigilància del transport escolar que opera en la població, amb la finalitat de previndre accidents. Durant els cinc dies de duració de les inspeccions de seguretat viària, avalades per la Direcció General de Trànsit, els agents han supervisat un total de 15 busos escolars.

La verificació que les condicions tècniques i els elements de seguretat del vehicle són els que exigix la normativa, així com els requisits especials que ha de complir el propi conductor, com són el permís de conducció o els temps de conducció i descans, són algunes de les accions realitzades per a assegurar la correcta prestació del servici per part dels esmentats vehicles.

“La mobilitat segura dels menors és una prioritat, per la qual cosa tenim la responsabilitat de verificar que els desplaçaments es realitzen complint amb tots els requisits establits per llei”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano.

La velocitat inadequada i les distraccions són les principals causes dels accidents en què estan implicats els autocars escolars, per la qual cosa s’ha incidit especialment en que se circula a la velocitat permesa i que no es fa ús del telèfon mòbil o altres aparells que suposen distracció. També s’han intensificat els controls d’alcohol i altres drogues entre els conductors i s’ha prestat una especial atenció a l’ús del cinturó de seguretat.

Deixa el teu comentari