La Ribera enceta una iniciativa d’intercanvi de llibres a les sales d’espera de l’Hospital d’Alzira i centres de salut

Hui se celebra el Dia Internacional del Llibre

• L’objectiu és fomentar la lectura entre els usuaris i fer més i fer més suportables les esperes en els centres

• La iniciativa compta amb una dotació inicial de més de 100 llibres, escrits en diversos idiomes, que han estat donats pel Servei de Biblioteca de l’Hospital de la Ribera

Alzira (23.04.18). El Departament de Salut de la Ribera ha iniciat hui, coinci-dint amb la celebració del Dia Internacional del Llibre, una iniciativa d’inter-canvi de llibres a les sales d’espera de l’Hospital d’Alzira i de diversos centres de salut.

Amb el lema ‘Dóna-li vida als llibres’, esta acció de ‘bookcrossing’ persegueix, d’una banda, fomentar la lectura entre els usuaris i, d’altra, fer més suportables les esperes dels pacients i els seus familiars.

Per posar en marxa esta iniciativa, el Servei de Biblioteca de l’Hospital de la Ribera ha realitzat una donació inicial de més d’un centenar de llibres, que s’han distribuït entre les principals sales d’espera del centre hospitalari (Radio-logia, Consultes Externes, Hospital de dia, Radioteràpia i Cirurgia Sense In-grés) i dels centres de salut de l’Alcúdia, Carlet i Catadau.

Segons ha destacat el cap del Servei de Biblioteca, Juan Mª de la Cámara, “són llibres escrits, majoritàriament, en castellà i valencià, si bé també es troben obres en anglès, francès i alemany, i aborden diferents temàtiques, des de no-vel•les romàntiques i de suspens, fins a llibres infantils, passant per biografies i assajos, sense oblidar grans títols de la literatura universal”.

Cada llibre porta un full informatiu instant a la persona que el recull a empor-tar-se’l, llegir-lo i tornar a deixar-lo en una de les sales d’espera on s’han habili-tat punts d’intercanvi, perquè puga ser utilitzat per un altre usuari, o bé deixar llibres propis en cas que vulga conservar-lo. “D’esta manera, contribuirem a crear un flux constant de llibres perquè es compleixen els objectius de foment de la lectura, la reutilització i la humanització de les esperes”, ha assenyalat el cap del Servei de Biblioteca.

De la mateixa manera, se sol•licita als participants que, durant la setmana del 23 al 27 d’abril, comparteixen en xarxes socials una fotografia seua amb el lli-bre que han escollit, amb el hashtag #LeeRibera, i indicant el punt de recollida i què pensen sobre l’obra seleccionada.

Llibres per a pacients pediàtrics

També amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, l’Hospital de la Ribera s’ha sumat a la iniciativa de la Fundació Atresmedia de lliurar un llibre als xiquets ingressats a la planta de Pediatria i que ha estat secundada conjuntament per més de 180 centres hospitalaris de tot Espanya.

Així, de les mans d’una voluntària disfressada, els més xicotets han rebut un exemplar del llibre ‘De quin color sóc?’, guanyador de la XXXVII edició del Premi Destino Infantil Apel•les Mestres, que ha estat cedit per la Fundació Atresmedia.

‘De quin color sóc?’, Amb text i il•lustracions de Paco Mir, és una divertida història que resol amb ingeni i humor allò que significa el color “carn” i un absurd viatge del protagonista per emocions com la ràbia, la vergonya, la por, l’enuig, els nervis, el fred, l’enveja … Tot això acompanyat d’il•lustracions ex-pressives i de gran plasticitat que potencien l’eficàcia del text.

Deixa el teu comentari