‘La Tipografia mèdica d’Alzira de 1917’ de Badenes veu la llum gràcies a un equip d’investigadors i a la Institució el Magnànim

El text d’Enrique Badenes no havia estat mai publicat, tot i haver estat seleccionat en el concurs de la Real Acadèmia de Medicina de Madrid.

L’Arxiu Municipal d’Alzira ha acollit la presentació del llibre ‘La topografia mèdica d’Alzira de 1917, obra d’Enrique Badenes’. Un equip d’investigadors coordinat per Aureliano Lairón i Carmel Ferragud, amb la participació també de Ciprià Teodoro i Josep Bernabeu, ha sigut l’encarregat de recuperar el text de Badenes que no va ser publicat malgrat el fet d’haver estat seleccionat en el concurs organitzat en 1917 per la Real Acadèmia de Medicina de Madrid.

La Institució Alfons el Magnànim – centre Valencià d’Estudis i Investigació, depenent de l’àrea de cultural, ha sigut l’encarregada de publicar el llibre, concretament dins de la col·lecció Estudis Comarcals del Magnànim, dirigida per Manel Pastor

Les topografies mèdiques, més enllà del seu propòsit inicial, constitueixen una font molt rica d’informacions etnogràfiques i permeten un coneixement de primera mà al voltant de formes de vida, relacions econòmiques, manifestacions de la cultura popular entre molts altres aspectes de la vida dels pobles, ciutats o comarques.

A l’acte de presentació del llibre ‘La topografia mèdica d’Alzira de 1917’ també hi va assistir l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Deixa el teu comentari