LA UNIÓ de Llauradors aconsella als llauradors no tractar ja contra la mosca blanca del caqui

Després de la visita a parcel·les de la Ribera al costat de responsables de Sanitat Vegetal de la

La tercera generació de mosques és menys abundant i es treballa per a ajustar l’estratègia de control per a la pròxima campanya

img-20160928-wa001128 de setembre de 2016.- LA UNIÓ de Llauradors aconsella als productors de caqui evitar els tractaments ara ja contra la mosca blanca i la negreta ja que la recol·lecció en les parcel·les és imminent o ja s’està realitzant i a més la tercera generació d’aquestes espècies és menys abundant que les anteriors.

Responsables de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura i representants de LA UNIÓ han visitat diverses parcel·les de caqui de la zona d’Alginet (Ribera Alta) per a observar els diferents nivells d’afecció com a conseqüència de la mosca blanca i negreta.

Els responsables de Sanitat Vegetal ha explicat els aspectes a tenir en compte sobre com identificar les diferents espècies de mosca blanca, moments en els quals seria convenient intervenir per a un control més efectiu i els productes que actualment estan autoritzats. LA UNIÓ informa que encara que ara es veja la negreta en camp es deu a les dues primeres generacions que van tenir lloc a principis de juny i principis d’agost. Es considera que no serà necessari intervenir mitjançant tractaments de la tercera generació posat que aquesta és bastant menys abundant i la recol·lecció en moltes parcel·les es va a iniciar ja.

Dels assajos que ha fet Sanitat Vegetal enguany per al control de mosca blanca ha tingut bons resultats amb alguns d’ells. Sanitat Vegetal pretén avaluar les pèrdues que pot arribar a ocasionar la presència de mosques blanques o negreta avaluant la pèrdua de quantitat i qualitat que ocasiona la plaga, comparant parcel·les afectades amb parcel·les sense mosca blanca, i analitzant les produccions d’aquestes mateixes en campanyes anteriors

El pròxim any s’intentarà ajustar l’estratègia de control amb els insecticides d’acció més lenta. LA UNIÓ ha demanat a Sanitat Vegetal que faça les gestions pertinents amb el Ministeri d’Agricultura perquè els llauradors disposen de més eines per a lluitar contra aquesta nova plaga del caqui en la pròxima campanya.

 

Deixa el teu comentari