LA UNIÓ de Llauradors alerta de la possible implantació d’empreses fantasma que compren cítrics per a la industria a preus rebentats

La paralització de les compres en fresc provoca un augment de les mateixes i hi ha nombrosos anuncis en les pàgines de compra-venda per internet

9 de desembre de 2016.– LA UNIÓ de Llauradors ha posat ja en coneixement del grup ROCA de la Guàrdia Civil, a través de la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana, que investigue la possible existència d’empreses fantasma destinades a la compra de cítrics per a la indústria de transformació per si estigueren vulnerant la legalitat.

Segons ha pogut comprovar LA UNIÓ, a través de les queixes de diversos citricultors, alguna d’aquestes empreses no sol·licita ni tan sols als llauradors el document DATA que garanteix l’origen lícit de la fruita, la qual cosa pot induir al fet que li “és igual d’on i com procedisca la mateixa”.

LA UNIÓ ha traslladat al Grup ROCA els fets i insta a que s’investigue el procedir de totes aquestes empreses per a veure si actuen dins de la legalitat o si per contra comercien amb cítrics presumptament robats.

En les pàgines d’anuncis de compra-venda per internet es poden observar a llarg d’aquests dies nombrosos anuncis on es compren cítrics per a la indústria (per a peladores s’indica), circumstància que reflexa que el desenvolupament de la campanya no és el correcte a hores d’ara. En algun d’aquests anuncis s’especifica que el preu ridícul que estan disposats a pagar per un quilo de Navelines és de 0,09 euros/kg. Malgrat açò, molts llauradors es mostren partidaris de vendre perquè no caiguen al sòl o es queden finalment sense recol·lectar.

La paralització del mercat de compres en fresc en camp, precisament en les dates més importants, és un símptoma inequívoc que la campanya no transcorre pels paràmetres que serien adequats i desitjables. L’augment de les ofertes per a comprar cítrics per part d’empreses peladores per a transformació dels mateixos no fa més que confirmar una tendència negativa i davant aquesta situació LA UNIÓ “demana que almenys es complisca la legalitat per a evitar l’habitual picaresca o fins i tot que actuen de forma fraudulenta”.

Deixa el teu comentari